PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Família al Dakar 2022

Albert Llovera i Margot Llobera compartiran l’experiència de formar part de la cita més mediàtica del món del motor

Per David Sansaloni

Albert Llovera (esquerra) i Margot Llobera (dreta) durant aquesta temporada.
Albert Llovera (esquerra) i Margot Llobera (dreta) durant aquesta temporada. | Fotoesport - Margot Llobera

Albert Llovera i Margot Llobera (oncle i neboda) compartiran l’experiència del Dakar 2022, i si la tradició de competir en un dels esdeveniments esportius més exigents del món ja s’havia eixamplat en l’àmbit familiar amb la confirmació de la jove andorrana com a copilot de Mercè Martí, a Llobera encara li quedava per complir un dels seus somnis. «Un dels motius pels quals estic aquí és perquè volia viure les experiències que m’explicava Albert [Llovera], i compartir-ho amb ell seria tot un somni», va explicar l’andorrana en declaracions a EL PERIÒDIC. Fins al dia d’ahir no se sabia si l’experimentat pilot formaria part de la competició que se celebrarà entre el 2 i el 14 de gener a l’Aràbia Saudita, concretament amb sortida a Ha’il i arribada a Jeddah, però finalment va arribar la decisió que farà que els dos familiars es trobin per primera vegada com a competidors en la cita més mediàtica del món del motor.


En la pròxima edició de Dakar, Llovera se situarà al volant d’un camió Iveco, de l’equip d’Ostrava (República Txeca). En l’habitacle de l’esmentada mecànica, l’acompanyaran Jorge Salvador com a copilot navegant, mentre que Marc Torres serà el copilot mecànic. A l’assistència esperant al pilot andorrà estarà l’osteòpata Jordi Zaragoza, per a recuperar el seu estat físic. Segons va comunicar l’equip del tricolor, «després de múltiples negociacions i milers de quilòmetres per a concretar el projecte, Albert Llovera va aconseguir el seu objectiu», i a finals de desembre estarà en Jeddah (Aràbia Saudita) per a passar el protocol·lari, però cada vegada exigent, procés de les verificacions administratives i tècniques.


L’escull més gran que tenen tots els pilots a l’hora de poder formar part del Dakar és completar un pressupost, és a dir, aconseguir patrocinadors que financen la participació en aquest esdeveniment gens barat. A partir d’aquest instant, Llovera se centrarà al 100% en la seva preparació física, que fa mesos que va començar amb el seu entrenador Miguel A. Rodellar, a més d’aprofitar totes les ocasions que es plantegin per a iniciar un procés ràpid d’adaptació amb el seu nou navegant.


Amb sobrada experiència en edicions passades, i després d’un any d’absència, Llovera afronta amb moltes ganes la seva tornada a l’Aràbia Saudita, declarant que «sens dubte, és un raid en el qual, malgrat la seva duresa, em trobo molt còmode. Sóc optimista i tinc ganes de començar a treballar amb l’equip en la posada a punt de tot el necessari per a evitar sorpreses en cursa. Caldrà improvisar, però intentarem anticipar-nos en tot el que sigui possible».


Per la seva banda, Llobera correrà dintre de l’estructura CMR Group Women Dakar Team, formada íntegrament per dones, com a copilot de Martí, i de la qual també formen part Jessica Nebra i Iona Hernández com a mecàniques i Núria Gaja com a coordinadora. La jove pilot ja ha participat en alguna ocasió com a assistència del Dakar, però ara, com a protagonista, la del Principat va assegurar que «coneixent altres projectes d’aquest Dakar 2022, puc assegurar que anem molt ben preparades». 

 

Les decles

 

Albert Llovera - Pilot

«Soc optimista i tinc ganes de començar a treballar amb l’equip en la posada a punt de tot el necessari per evitar sorpreses»

 

Margot Llobera - Pilot

«Volia viure les experiències que m’explicava Albert [Llovera], i compartir-ho amb ell seria tot un somni»

PUBLICITAT
PUBLICITAT