PUBLICITAT

Encamp organitza cinc tallers de reciclatge per la setmana europea de prevenció de residus

L'objectiu és conscienciar a població de la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar

Per El Periòdic

Un dels cartells que ha dissenyat el comú d'Encamp per a les activitats que organitza en el marc de la setmana europea de prevenció de residus.
Un dels cartells que ha dissenyat el comú d'Encamp per a les activitats que organitza en el marc de la setmana europea de prevenció de residus. | COMÚ D\'ENCAMP

El comú d'Encamp ha organitzat un total de cinc tallers de reciclatge per la setmana europea de prevenció de residus, que se celebraran els dies 24 i 25 de novembre a la tarda en directe pel canal de YouTube i en els quals s'aprendrà a fer objectes d'ús quotidià i de decoració amb material reciclat. D'aquesta manera, la corporació promou, juntament amb altres entitats del país, diferents accions de sensibilització per conscienciar a la població de la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar residus.

Així doncs, aquest dimecres, a les 15 hores, l'escola de treballs manuals ensenyarà com realitzar un calendari d'advent amb cartons de paper higiènic, a les 17.30 hores l'escola de restauració explicarà com fer dues casetes decorades amb fusta i a les 19 hores l'escola de costura, farà en directe la confecció d'un porta entrepans.

El dijous 25 de novembre, a les quatre de la tarda, serà el torn de l'escola de punta de coixí que farà un taller per confeccionar necessers i moneders amb roba de texà reciclat. Els actes clouran amb l'escola de teatre i una petita representació per part dels alumnes més petits sota del títol 'Volem un planeta net'.

Des de l'àrea de Jovent, durant les darreres setmanes han elaborat uns refugis d'hivern per als ocells amb material de rebuig, i aquest dimecres a les 15 hores, amb l'ajuda dels banders comunals, els col·locaran en diversos espais verds de la parròquia.

D'altra banda, també informen que el comú ha engegat des de principis d'any diferents iniciatives en l'àmbit intern per promoure entre els treballadors la reducció de residus, el foment de la reutilització i el reciclatge. Per aquest motiu s'han instal·lat diferents fonts d'aigua per tal de reduir el consum de plàstic d'un sol ús així com el repartiment de tasses de vidre entre els treballadors de la corporació per a la utilització de les màquines de cafè o aigua, que es farà durant les pròximes setmanes. Així mateix, Encamp té previst col·locar noves papereres compartimentades per afavorir la recollida selectiva de residus en les instal·lacions comunals.

Recollida selectiva 2020

Pel que fa a la recollida selectiva, el 2020 es van recol·lectar selectivament 631 tones de paper/cartó, 336 d'envasos i 476 de vidre. I manifesten que la parròquia també disposa de quatre minideixalleries i dues deixalleries mòbils que se situen setmanalment en un aparcament comunal diferent, i han permès, juntament amb les comunals parroquials, gestionar 641 tones de residus voluminosos i especials.

En referència a la posada en funcionament d'una nova aplicació mòbil per millorar la qualitat del reciclatge, l'aplicatiu Reciclem bé, afirmen que està tenint una bona acollida per part de la ciutadania, ja que conté una informació detallada i de força utilitat per aprendre a reciclar correctament i que acumula més de mil descàrregues a tot el Principat. Cal recordar que es tracta d'una iniciativa conjunta amb tots els comuns i l'empresa encarregada del servei.

Per cloure, des d'Encamp assenyalen que amb l'objectiu de donar una segona vida a la roba i poder atendre les necessitats de les persones amb risc d'exclusió social, el departament d'Afers Socials comunal posarà en funcionament a partir del mes de gener un nou rober solidari al carrer del Mirador, concretament a la planta baixa de l'edifici Anyó.

La instal·lació obrirà un dia a la setmana, i tothom qui vulgui podrà dipositar-hi la roba o material tèxtil, complements, entre altres, que estiguin en bon estat i es puguin reutilitzar. Es podrà contactar directament amb el departament en el cas que no sigui possible anar-hi el dia d'obertura, enviant un correu a [email protected] o trucant al 731 670.

Actualment a la parròquia hi ha diversos punts de recollida de tèxtil, i un acord amb Càritas. Aquesta nova iniciativa se suma a les ja existents per apropar el servei al ciutadà i evitar la sobrecarrega dels punts de recollida de residu tèxtil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT