PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La certificació d’Escola Verda arriba a tots els centres públics

Més de 10.000 alumnes dels tres sistemes educatius estan adherits al programa

Per El Periòdic

L’acte de lliurament de les certificacions del programa Escola Verda, a Sant Julià de Lòria.
L’acte de lliurament de les certificacions del programa Escola Verda, a Sant Julià de Lòria. | ANA / M. P.

El programa Escola Verda, una iniciativa impulsada pels departaments de Medi Ambient i Educació del Govern i dinamitzada i gestionada ja fa 11 anys per Andorra Sostenible, ha assolit l’objectiu d’instaurar-se al 100% dels centres educatius públics del país. Així es va deixar palès ahir durant l’acte de lliurament de plaques i guardons d’Escola Verda que es va celebrar a l’auditori Rocafort del Centre cultural i de congressos lauredià, a Sant Julià de Lòria. Aquestes dades, per tant, representen que el projecte ja compta amb un total de 32 centres dels tres sistemes educatius (andorrà, espanyol i francès) i fins a 10.682 alumnes adherits.

D’aquesta manera, durant el curs 2020-2021 són un total de 10 els centres educatius que s’han adherit al programa. Concretament, han passat a formar part del projecte l’escola francesa de primera ensenyança d’Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Santa Coloma, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany; l’escola francesa de maternal d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, i l’Agora International School. En aquest punt, cal destacar que només queda un centre educatiu del país per adherir-se al projecte Escola Verda.

Tal com va manifestar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, «fa 11 anys ja vam entendre que era importantíssim crear consciència i educació en la sostenibilitat a nivell dels joves i dels infants perquè en el futur això crearà adults responsables que es comportin en favor de la sostenibilitat». Aquest aspecte, segons va afirmar, també es va posar sobre la taula durant la celebració de la COP26, ja que va ser allà on «es va tractar la importància que els joves estiguin en la presa de decisions perquè seran qui faran canviar el planeta cap a un model més sostenible».

Per la seva banda, la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va posat en relleu que amb aquesta certificació «encara no n’hi ha prou», ja que «cada vegada tenim més dades científiques que ens diuen que el canvi climàtic ja és aquí i cada cop hem d’actuar amb més contundència». D’ara endavant, per tant, la ministra va assegurar que «hem de tornar a revisar els requisits del programa Escola Verda per mantenir la reputació que té i perquè l’exigència cada vegada ha de ser més gran en aquest sentit».

A banda del lliurament de la certificació als representants de les escoles presents, l’esdeveniment també va permetre fer entrega de dinou guardons a diversos centres dels tres sistemes educatius per als projectes impulsats durant el curs 2020-2021, que reconeixen la continuïtat del compromís d’aquests centres amb el programa Escola Verda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT