PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els joves lauredians volen una parròquia verda i neta

Majoral destaca l’estima de Sant Julià per part dels petits consellers

Per El Periòdic

Un moment de la sessió de constitució del consell d’infants de Sant Julià de Lòria.
Un moment de la sessió de constitució del consell d’infants de Sant Julià de Lòria. | ANA / M. F.

Comptar amb més parcs i espais verds i millorar la neteja de la parròquia van ser dues de les propostes que més es van poder sentir durant la constitució del consell d’infants d’ahir a Sant Julià de Lòria. D’aquesta manera, els joves consellers van deixar entreveure quines seran les línies de treball en les quals incidiran al llarg del curs per presentar en el consell d’infants. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va subratllar que «són propostes totalment reals que s’adapten perfectament a la problemàtica de la parròquia» i que coincideixen amb les queixes que fan arribar una gran part dels ciutadans.

Majoral va admirar «l’estima per la parròquia» que demostren els joves consellers. «Són nens que s’estimen la parròquia i que es volen involucrar en la presa de decisions», va destacar, i, també va incidir en què per a la corporació és «molt important donar-los veu i l’opció que s’impliquin».

El cònsol major va remarcar que les propostes assenyalades pels infants, com la neteja, «solen ser un clàssic» i en aquest sentit els va voler recordar els «esforços» que ja es fan des del comú per resoldre-les. Els ho va explicar amb un exemple: a l’estiu s’utilitzen 30.000 litres diaris per a la neteja dels carrers. Va reconèixer, però, que queda feina per fer i que una de les parts més rellevants és la conscienciació de la ciutadania.

Una de les proposicions realitzades va ser la de Lucia Dias, de l’escola francesa, que va destacar que s’havia presentat com a consellera perquè li agradaria que es fessin millores per a la parròquia com la instal·lació de radars a totes les carreteres; una piscina descoberta; un parc per a gossos i més papereres per tenir la parròquia més neta. Al seu torn, Jan Majoral, també de la francesa, va advocar per camins de muntanya, un espai jovent més gran, més atraccions als parcs i fer la parròquia més accessible.

Durant l’acte de constitució del consell d’infants es va signar també el memoràndum entre l’Unicef i el Comú de Sant Julià de Lòria pel qual la parròquia esdevé amiga de la infància. De la mateixa manera, Majoral va destacar que és «molt important aquesta possibilitat que tenen els infants de participar en la democràcia», i va incidir en què l’obligació del comú és «executar, en la mesura del possible, aquestes idees, que se sentin realitzats» i «que la feina que fan els joves no quedi al fons d’un calaix». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT