PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La despesa en educació creix un 0,9% el 2020

Andorra destina 81 milions d’euros, el 10% del liquidat de les administracions

Per El Periòdic

Una mestra en una aula.
Una mestra en una aula. | Arxiu ANA

La despesa pública en educacio d’Andorra es va situar en 81 milions d’euros l’any 2020, una xifra que suposa un increment del 0,9% respecte a l’any anterior. Aquest import representa el 10% del liquidat total de les administracions públiques (sense comptar ni els actius ni els passius financers, ni les transferències del Govern a entitats de les administracions públiques), mig punt percentual inferior en relació amb l’exercici 2019, arran de l’esforç realitzat per l’administració pública en les despeses imprevistes fruit de la crisi sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus.

Per contra, la despesa en educació va representar el 3,2% del producte interior brut (PIB), quatre dècimes percentuals per sobre de l’any anterior, per la disminució del PIB motivada per la reducció important de diversos sectors més afectats per l’esmentada crisi, segons es posa de manifest en l’informe publicat ahir des del Departament d’Estadística. En termes de nivells educatius, l’augment de la despesa es va concentrar en l’àmbit de la segona ensenyança, amb una variació anual del 13%, d’un 5% el batxillerat i les escoles bressol en un 2,1%. Per contra, la despesa en l’ensenyament superior va caure un 4,4% i el nivell de maternal ho va fer en un 3,7%, esdevenint així els nivells educatius que disminueixen més significativament respecte a l’any anterior.

Cal tenir en compte que, amb l’aportació d’Espanya i França, la despesa pública en educació total a Andorra el 2020 va ser de 114 milions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT