PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vilarrubla creu que «es mantindrà» l’augment d’alumnes de batxillerat

L’extensió de l’edifici de la Margineda ha costat 2 milions d’euros i afegeix sis aules i una sala de música

Per Àlex Pont

Visita de membres del Govern a l’ampliació de l’escola andorrana de batxillerat de la Margineda.
Visita de membres del Govern a l’ampliació de l’escola andorrana de batxillerat de la Margineda. | SFG/JAVILADOT

L’ampliació de l’edifici de l’escola andorrana de batxillerat ha suposat una inversió de més de dos milions d’euros per part del Ministeri d’Educació. La reforma i extensió consisteix a afegir sis aules més i ampliar la sala de professors, juntament amb les sales de reunions adjacents i una sala de música insonoritzada, la qual cosa ha sumat aproximadament uns 700 metres quadrats addicionals als edificis existents. De la mateixa manera, s’ha aconseguit un pati cobert a causa de la connexió amb l’edifici antic.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va expressar que «l’ampliació de l’edifici és un èxit conjunt, la qual cosa significa que hem experimentat un fort increment d’alumnes i aquesta dinàmica de creixement es mantindrà». De fet, Vilarrubla va assenyalar que «aquesta extensió és la millor inversió que pot fer un país; durant els gairebé 20 anys d’història d’aquest centre, el nombre d’alumnes ha passat de 45 a 450, cosa que ha significat que els escolars s’hagin multiplicat per 10».

A més a més de la titular d’Educació i l’equip directiu del centre, la inauguració del nou edifici va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot; el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Durant la seva presentació, Espot va declarar que «aquestes obres d’extensió reforcen la idea d’excel·lència, inclusió i qualitat de l’escola andorrana de batxillerat i de l’educació del Principat en general». També va esmentar que l’any 2019 el centre rebia el certificat per impartir les disciplines de batxillerat internacional i que enguany es commemora la graduació dels vuit primers alumnes en aquest sentit. Després de dur a terme els parlaments dels representants del Govern, es va procedir a destapar la placa inaugural de la nova facció de l’escola situada al costat de la porta de l’edifici on es duran a terme les classes d’ara endavant.

La titular d’Educació va recalcar que «malgrat els inconvenients de conviure amb les obres, la nostra voluntat d’adaptar les noves necessitats educatives i, conseqüentment, els espais on es desenvolupa la docència, s’han pogut dur a terme exitosament». Vilarrubla va destacar el baix índex d’abandonament d’aquests estudis amb la justificació de què cada cop hi havia més inscrits als centres del país i va afegir que «l’ensenyament obligatori és fins als 16 anys, però voldríem que tothom continués estudiant fins als 18, i potser arribarà el moment que el farem obligatori fins a aquesta edat, sempre que tinguem moltes opcions diversificades». 

Finalment, va elogiar el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea) en què, segons les paraules de la ministra, «existeixen tants itineraris de batxillerat com alumnes que hi figuren, ja que passem d’un sistema de branques especialitzades a un itinerari més obert on l’alumne és l’actor principal per a decidir el seu futur i pot realitzar les combinacions que convinguin». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT