PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Xavi Casas es retira

El pilot andorrà anuncia la seva decisió després de 30 anys dedicats a la competició, 20 d’ells com a professional

Per David Sansaloni

Xavi Casas durant la seva participació en l’equip nacional al Trial de les Nacions.
Xavi Casas durant la seva participació en l’equip nacional al Trial de les Nacions. | @kss_79

El veterà pilot andorrà Xavi Casas va anunciar ahir la seva retirada de l’àmbit competitiu després de 30 anys dedicats al trial, tant en bici com en moto, i 20 d’aquests com a professional (1991-2021). 


Casas no va poder tenir un millor adeu, i és que juntament amb Jordi Lestang i Gaudi Vall van aconseguir un resultat històric per a l’esport andorrà, en fer-se amb la tercera plaça en el Trial de les Nacions que es va celebrar el passat setembre a la localitat portuguesa de Gouveia, en la categoria internacional. Els tricolor, que arribaven a la cita amb l’objectiu de millorar la 10a posició en el darrer Trial de les Nacions que va tenir lloc a Eivissa (Espanya) en el 2019, tan sols van ser superats per Noruega i la República Txeca.


D’altra banda, però, tot i ser el més recent, aquest campionat no ha sigut l’únic per a Casas al llarg de tota la seva carrera esportiva. Durant aquests 30 anys d’activitat, l’andorrà ha aconseguit un Campionat del Món, un Subcampionat del Món, dos Subcampionats d’Europa, un Campionat d’Espanya, dos Subcampionats d’Espanya, tres rècords del món i sis Rècords Guinness, tot això tan sols en la disciplina de Biketrial (bici de trial), mentre que amb la moto (els últims cinc anys), ha aconseguit dos Campionats d’Andorra, quatre top15 en el campionat d’Espanya de Trial2, dos top20 en curses del Mundial de Trial2, i finalment l’últim resultat, que va ser històric per al país, amb el tercer lloc en el mundial per equips en la categoria Internacional FIM del Trial de les Nacions.


Fora de l’àmbit competitiu, Casas també ha format part activa, i ho seguirà fent, en la formació dels juves esportistes andorrans en les disciplines de trial. Sense anar més lluny, els mateixos Lestang i Vall han passat per les escoles del ja expilot, juntament amb un centenar més de joves promeses. «Als meus gairebé 43 anys, he pres una de les decisions més difícils per a un esportista», va declarar Casas mitjançant un comunicat, mentre afegia que «em retiro amb molta tristesa, però molt satisfet dels objectius personals aconseguits». 


El del Principat ha sigut un referent al país, però també ha ajudat, tal i com ell va explicar, en la promoció d’Andorra com a país d’esport i, sobretot, de trial, fent aparició en més d’una ocasió en diferents mitjans espanyols. Ara, Casas posa punt final a aquesta etapa tan longeva, «dedicant tres quartes parts de la meva vida a aquest esport, sempre amb el mateix esperit competitiu i guanyador». 

 

Les decles

 

Xavi Casas - Pilot

«He pres una de les decisions més difícils per a un esportista. Em retiro amb molta tristesa, però molt satisfet»

 

El palmarès

 

Bici

1 Campionat del Món
1 Subcampionat del Món
2 Subcampionats d’Europa
1 Campionat d’Espanya 
2 Subcampionats d’Espanya 
3 rècords del món
6 rècords Guinness

 

Moto

2 Campionats d’Andorra
4 top15 en el Campionat d’Espanya Trial2
2 top 20 en el Campionat del Món Trial2
Bronze en el Trial de les Nacions

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT