PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una avaria impedeix Cardelús finalitzar la cursa a València

La moto va prendre foc, deixant sense cap opció al del Principat

Per El Periòdic

Cardelús al circuit Ricardo Tormo abans de l’avaria.
Cardelús al circuit Ricardo Tormo abans de l’avaria. | Cardelús Racing Team

Una avaria que ha provocat que es calés foc a la seva moto va acabar amb la participació de Xavi Cardelús a l’última cursa del Moto2 European Championship, que es va disputar ahir al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.


El pilot andorrà va sortir des de la segona fila de la graella, i estava obligat a fer una doble penalització de Long Lap al llarg de les primeres voltes, però ni tan sols va tenir temps de complir amb la sanció perquè el problema mecànic va acabar amb la seva cursa quan tot just havia cobert les dues primeres voltes al traçat valencià, després d’haver fet una bona sortida i ocupar la setena posició.


D’aquesta manera, Cardelús va perdre tota opció de lluitar per la tercera posició final del campionat, que estava disputant amb el pilot alemany Lukas Tulovic, i va acabar ocupant la quarta posició de la classificació general, amb els 102 punts que havia acumulat abans d’aquesta última cursa de l’any.


«És frustrant acabar la temporada d’aquesta manera», va declarar el del Principat, mentre afegia que «d’entrada, ja tenia clar que la cursa seria força complicada en notificar-me una sanció amb dues long laps per no haver respectat una bandera vermella que no havia vist». Sobre l’incident, Cardelús va explicar que «en la tercera volta he tingut un problema mecànic que ha acabat amb totes les meves possibilitats de fer alguna cosa positiva, i m’ha obligat a retirar-me i, el que és més greu, s’ha calat foc a la meva moto quan ja estava rodant per inèrcia per fora de la pista. En un primer moment ha començat a fer soroll de trencadissa i després han començat a sortir flames de la quilla».


En aquest context i força empipat, l’andorrà va finalitzar dient que «és una manera força decebedora d’acabar un campionat en el qual he estat entre els protagonistes, com demostra la quarta posició final que he acabat ocupant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT