Els detalls decideixen

El MoraBanc no pot fer-se amb la victòria davant el Baskonia en un partit marcat per les pèrdues i els rebots

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella en una jugada del partit d’ahir entre el Baskonia i el MoraBanc a Vitòria. | acb Photo / A. Bouzo

El MoraBanc no va poder endur-se la victòria en el partit d’ahir, en el Fernando Buesa Arena de Vitòria, davant el Bitci Baskonia en perdre per 83-77 en l’11a jornada de la Lliga Endesa.

Els dos equips arribaven al duel en una situació idèntica pel que fa a la competició espanyola. Un total de quatre victòries i sis derrotes, i tan sols una posició de diferència a la taula classificatòria, era el balanç recollit fins al moment. Tanmateix, el primer detall que va deixar la trobada va ser l’ovació del públic del Fernando Buesa Arena cap a Ibon Navarro, recordant el pas del tècnic basc per la banqueta del Baskonia i també la seva formació a la pedrera de l’entitat.

Amb la treta inicial va començar el partit, on el Baskonia es va mostrar una mica més endollat, sobretot gràcies a l’aportació ofensiva de Giedraitis, amb un 2/2 en triples. No obstant això, ambdós conjunts van patir en els tirs de camp, i és que en els primers minuts els de Vitòria van registrar un 1/5, per un 1/4 del MoraBanc. Això sí, les pèrdues i, sobretot, els rebots ofensius per part del Baskonia van ser les claus que van fer romandre els andorrans per baix en el marcador. Als del Principat els va faltar ritme de joc i agilitat a l’hora de defensar els canvis de rol en atac del Baskonia, que va arribar a registrar un parcial de 9-1, finalitzant el primer quart amb el 23-17 en el marcador.

En els segons 10 minuts va entrar a pista Gal Mekel. L’israelià, que va patir una lesió al bessó, va tornar a sumar minuts per tirar un cop de mà als seus companys, i la seva presència es va notar en gran manera. Amb la incorporació de Paulí, Llovet i Artega, el MoraBanc va guanyar en altura i en cos per poder defensar millor i els canvis plantejats per Ibon Navarro van tenir efecte. L’increment de la pressió defensiva sumada a una bona circulació de la pilota va fer que els del Principat capgiraren el marcador, anant-se’n cap als vestidors amb el 34-36 al lluminós. No obstant això, l’assignatura pendent va seguir sent el rebot ofensiu i, sobretot, les pèrdues.

La represa va ser un moment d’alts i baixos per al MoraBanc. Amb dos triples consecutius, un de Jelínek i altres de Noua, els tricolor no van poder començar millor aquest tercer període. Els homes d’Ibon Navarro van practicar un joc coral, on tots al parquet van aportar per sumar punts en el marcador i seguir mantenint l’avantatge. Tot semblava sota control, fins que Jason Granger va decidir posar en marxa la màquina de fer triples. Fins a 7/10 va endollar el base que, juntament amb els set punts del tercer quart de Baldwin IV (amb ple d’encert) va donar ales als locals. D’altra banda, el MoraBanc va aconseguir aturar la bona ratxa del Baskonia, implantant un resultat de 57-53 amb tot per decidir de cara a l’últim quart.

Finalment, i com sol ser habitual en el base, Clevin Hannah va entrar en escena. Les tres primeres jugades van tenir el senegalès com a protagonista, amb dos triples i una assistència perfecta a Víctor Arteaga, que van donar pas a una exhibició conjunta fins a establir el 2-8 de parcial i el 4/6 en triples per a Hannah. No obstant això, a l’efectivitat del tricolor es va sumar, però en la part contrària, la de Granger, Fontecchio i Baldwin IV en la línia dels 6,75 metres. El partit es va trencar completament, i l’11-3 de parcial en contra no va ser l’únic amb el qual va haver de lluitar el conjunt tricolor. La lesió de Noua, amb una mala acció que li va afectar el genoll, i l’esglai que va donar Miller-McIntyre amb una aparatosa caiguda que va acabar en bretxa a la cella, es van sumar en el pitjor moment, quan més sort necessitaven els del Principat. Amb tot això, poc es va poder fer per remuntar el marcador, que va acabar tancant-se amb el 83-77 final.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Hem tingut el control de molts aspectes»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va ser clar en roda de premsa sobre els aspectes que havien tingut més incidència en el resultat final: «Les pèrdues i els rebots han estat les claus». Tanmateix, el tècnic basc va destacar que els seus jugadors havien estat efectius en els tirs, i també «hem tingut el control de molts aspectes del partit, però sabíem del potencial que tenia el Baskonia».

Les claus

Rebot ofensiu: El MoraBanc va patir en la primera meitat en el rebot ofensiu, on el Baskonia va registrar un total de 12, per un dels tricolor.

Defensa: Amb l’entrada dels homes alts, Ibon Navarro va aconseguir que l’equip guanyés en solidesa defensiva.

Esglais: Amine Noua, amb una lesió al genoll, i Miller-McIntyre, amb una aparatosa caiguda, van haver de ser atesos.

Granger: El base del Baskonia va colpejar amb duresa des de la línia de tres punts cada vegada que el MoraBanc intentava enlairar-se.