PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Mindfulness’ per minvar les sessions de quimioteràpia

L’hospital també fa una estudi sobre l’aplicació de la realitat virtual

Per El Periòdic

La psicooncòloga, Eva Bailles, amb les ulleres de realitat virtual que s’utilitzen amb pacients de quimioteràpia.
La psicooncòloga, Eva Bailles, amb les ulleres de realitat virtual que s’utilitzen amb pacients de quimioteràpia. | ANA / L. G.

L’evolució de la tecnologia i l’aplicació de tècniques, com el mindfulness, en tractaments mèdics està revolucionant la societat i, cada dia en més mesura, la manera de tractar les afeccions que pateix la població. Un exemple ben clar d’aquesta evolució terapèutica és l’estudi que s’està duent a terme a l’àrea de psicooncologia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per alleugerir les sessions de quimioteràpia dels pacients oncològics a través delmindfulness i la realitat virtual.

Tal com va explicar la psicooncòloga encarregada del projecte, Eva Bailles, fa aproximadament quatre mesos que es va començar a testejar la iniciativa per verificar si utilitzar la realitat virtual mentre els pacients estan fent el tractament era «factible i satisfactori» per alleugerir les sessions de quimioteràpia, les quals tenen una durada aproximada d’entre dues i sis hores, depenent del càncer de la persona. «Nosaltres pensem que és bo, a la gent li sembla agradable i relaxant», va indicar. Així doncs, va manifestar que l’objectiu de la investigació, la qual ja es troba en fase d’assaig després de ser aprovada pel comitè ètic del centre mèdic escaldenc, és «veure si la percepció del pas del temps és més ràpida amb aquesta tècnica combinada amb el mindfulness, amb la voluntat de fer el tractament de la manera més agradable possible».

A més, va comentar que una altra de les finalitats del projecte és que els participants puguin fer un aprenentatge de la tècnica del mindfulness, «fer un entrenament» perquè «ho puguin exportar a situacions quotidianes. Per fer-ho més entenedor, la psicooncòloga va assenyalar que el mindfulness «és una tècnica psicològica amb gran difusió i múltiples aplicacions que es basa en la consciència plena, en el fet que la gent es pugui centrar en l’aquí i l’ara, focalitzant l’atenció en allò que considerin rellevant».
D’aquesta manera, Bailles va exposar que l’estudi comptarà amb un total de 80 pacients, els quals hi accedeixen de manera voluntària, i es tracta del fet que mentre estan realitzant el tractament, a través de les ulleres de realitat virtual, visualitzen un escenari tranquil i relaxant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT