PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comissió de la Infància i l’Adolescència rep 60 propostes

La ministra d’Educació creu que cal una nova aplicació per informar els adolescents

Per Àlex Pont

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, durant la reunió de la Comissió.
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, durant la reunió de la Comissió. | SFGA / C. ESTEVE

Els col·lectius d’infants i adolescents han enviat una seixantena de propostes per a la Comissió Nacional d’Infància i Adolescència que es va dur a terme ahir. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va destacar que «no hem sabut adequar el vocabulari i les vies de comunicació envers els joves, ja que algunes de les propostes que han presentat a la comissió, les estem portant a la pràctica actualment». D’aquesta manera, la ministra d’Educació, davant l’evidència de la popularització del telèfon mòbil entre el segment de la població més jove, va indicar que «caldria trobar nous canals de comunicació o aplicacions per fer arribar els actes culturals, l’oci i la informació, en general, a aquests col·lectius». 

El pla nacional es posarà en marxa cap a principis de l’any vinent, després que la comissió hagi avaluat les propostes i hagi establert una priorització dels diferents punts tractats. La pròxima reunió es durà a terme el 17 de desembre per definir i marcar definitivament el projecte que s’allargarà quatre anys. Segons Vilarrubla «No hi ha temps material per donar sortida a totes les peticions fins al 2025, la qual cosa no significa que no es puguin donar compliment a la resta després d’aquest període». Tot i això, abans que el pla comenci a caminar, es vol establir un sistema de «retorn» per tal d’afavorir la retroalimentació entre institucions involucrades i els col·lectius i acabar de perfilar el text final.

Vilarrubla va afirmar que «ens hem sorprès de la quantitat d’iniciatives que ens han fet arribar els joves i, de fet, no esperàvem que moltes d’aquestes giressin entorn la temàtica del Medi Ambient, on s’han mostrat més exigents que els adults». La participació ciutadana, la comunicació i la seguretat a les xarxes, han sigut els altres temes que han marcat la reunió. Finalment, la titular d’Educació va explicar que les propostes dels més petits es van recollir a les escoles i, amb els joves de 16 a 18 anys, van comptar amb els Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA). 

La comissió està formada per diferents ministeris com el d’Afers Socials, Salut, Educació, Justícia i Esports, els quals són els representants dels eixos principals de les matèries tractades a les peticions. També hi figuren delegats dels comuns, la Policia, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), el raonador del ciutadà, la Federació d’Associacions Andorranes de Persones amb Discapacitat i Unicef Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT