PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino ubica l’encesa de llums de Nadal a la Casa Pairal

S’instal·larà un arbre decorat amb dibuixos fets pels infants de la parròquia

Per El Periòdic

Jordi Serracanta i Eva Choy en la presentació de la campanya ‘Projecta el teu Nadal a Ordino’.
Jordi Serracanta i Eva Choy en la presentació de la campanya ‘Projecta el teu Nadal a Ordino’. | ANA/A.S.

Ordino recupera els actes de Nadal en el format més tradicional possible. Ahir, la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, i el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta van presentar la campanya per les festes nadalenques. Enguany, la novetat serà el canvi d’ubicació de l’encesa de llums que es farà el 3 de desembre a les 18.00 hores als jardins de la Casa Pairal. Fins ara, cada any es feia a la plaça Major, però és un espai que «ha quedat petit» on s’acumulava molta gent i dificultava la visió dels espectacles i de l’encesa, va indicar Choy, assegurant que han buscat un espai més ampli a prop del centre del poble. «Es podrà veure una panoràmica del poble d’Ordino», va declarar, assegurant que així tothom podrà veure bé les il·luminacions. Un dels altres trets característics en els darrers anys és el Christmas Village, que torna enguany a la parròquia del 3 al 8 de desembre aprofitant el pont de la constitució d’Espanya.

Així, el tret de sortida de la programació de Nadal s’iniciarà el 3 de desembre amb l’encesa de llums, quan l’esbart Valls del Nord estrenarà una nova coreografia sobre una llegenda de Tristaina. L’espectacle el faran sis dansaires abans de l’encesa i a banda de la nova coreografia i de la música, també estrenaran vestuari. Tal com va explicar la cònsol menor, i si les mesures sanitàries ho permeten, enguany tornaran a recuperar el repartiment de coca i xocolata pels assistents.

Entre la vintenta d’activitats programades fins al 5 de gener, Choy també va destacar la instal·lació, que faran per primera vegada, d’un arbre de Nadal il·luminat i decorat amb dibuixos d’infants d’entre 8 i 9 anys de la parròquia. Aquest acte és el que ha inspirat l’eslògan de Nadal de la parròquia que és Projecta el teu Nadal a Ordino. Aquest arbre es trobarà ubicat a Prat de Call i l’encesa es farà el 7 de desembre. Al mateix dia i al mateix lloc, també hi haurà la representació de l’espectacle El Trencanous, produït pel Jove Ballet d’Andorra amb la participació dels alumnes de l’escola Líquid Dansa. També a Prat de Call, però el 5 de desembre, es tornarà a fer la representació de l’Ossa. De fet, la cònsol menor va manifestar que han decidit mantenir la funció a Prat de Call perquè «dona més visibilitat». A més, va recordar que l’espectacle està en camí de ser considerat patrimoni immaterial de la Unesco, juntament amb el ball d’Encamp i el de l’Alt Vallespir. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT