PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alianza Española vol treballar «braç a braç» amb el consolat

El 28 de novembre seran les eleccions per escollir el nou candidat del Consell de Residents Espanyols

Per Laia Bautista

El lider de la candidatura Alianza Española, Gerardo Vizmanos.
El lider de la candidatura Alianza Española, Gerardo Vizmanos. | G.V.

Alianza Española té com a objectiu treballar «braç a braç» amb el consolat, segons va explicar el representant de la candidatura per al Consell de Residents Espanyols (CRE), Gerardo Vizmanos, a EL PERIÒDIC. Cal recordar que es tracta de la segona convocatòria per la consolidació del CRE, en la qual s’han presentat dues llistes: Alianza Española liderada per Vizmanos i Somos españoles en Andorra liderada per Joan Casellas. Les eleccions tindran lloc el 28 de novembre i, aquell dia, tots els espanyols residents a Andorra majors de 18 anys que vulguin exercir el seu dret al vot, podran dirigir-se a l’ambaixada d’Espanya de les 09.00 hores fins a les 14.00 hores.

Vizmanos va ser suplent a la llista de Vox a Barcelona en les eleccions generals del 2019 i actualment és coordinador del partit al Principat. En aquest sentit, va assegurar que «això no afectarà ni perjudicarà la meva candidatura, perquè no és una candidatura monocolor ni monolítica». «Alianza Española és un grup heterogeni on tenim com a punt en comú sentir-nos espanyols», va matisar. Concretament, la candidatura està formada per cinc homes i cinc dones de nacionalitat espanyola que resideixen a Andorra des de fa molts anys, dels quals set són titulars i tres suplents, va explicar i va recordar que el CRE és un òrgan consultiu que «penja» del consolat, fet pel qual «els ideals polítics quedaran al marge del consell».

Així doncs, Vizmanos va manifestar que el que els uneix és «la vocació de servei per intentar millorar certs aspectes treballant amb el consolat pel bé dels residents espanyols d’Andorra». Per aquest motiu, l’objectiu principal de la seva candidatura és treballar «braç a braç» amb el consolat. A més, els punts que han desenvolupat en el programa electoral de la candidatura són ajudes a la gent gran i als més vulnerables, el plantejament de millores per als serveis consulars com la implementació de les tramitacions digitals i poder renovar el DNI des d’Andorra –ja que avui en dia els residents han de desplaçar-se fins a la Seu per poder fer el tràmit–, fomentar la imatge i la cultura dels espanyols, a més d’ajudar, orientar i donar suport els espanyols que venen al Principat amb els primers tràmits generals, per establir-se al país i fer llaços de contacte amb diferents associacions d’espanyols d’Andorra. «Volem millorar la convivència i el benestar dels espanyols al Principat establint un pont de comunicació entre ells i el consolat», va matisar el candidat. Tanmateix, va aprofitar per anticipar que un dels punts importants que tractaran si guanyen les eleccions serà buscar si hi ha canalitzacions d’ajudes des del Ministeri d’Afers Exteriors per als residents.

Així doncs, el canciller del consolat d’Espanya a Andorra, Óscar Manuel Bustamante, va recordar que el CRE es tracta d’un «òrgan no polititzat», és a dir, de caràcter consultiu i assessor només de representació dels ciutadans espanyols. «Aquí venen com espanyols. Cadascú que voti a qui vulgui i que sigui del partit que sigui, aquí no es treballa en l’àmbit polític». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT