PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les peculiaritats de les cadenes de neu

Saber quines són les rodes motrius i quina mida tenen és essencial per posar correctament els equipaments especials per la temporada d’hivern

Per Laia Bautista

Una cadena en una roda.
Una cadena en una roda. | rodi.cat

Posar les cadenes de neu a un vehicle pot convertir-se en un mal son si no se sap com s’ha de fer. En aquestes situacions, els errors més freqüents que es cometen són posar-les en les rodes d’hivern o bé en les rodes incorrectes. 

A Andorra, l’ús d’equipaments especials és obligatori en el cas que no es disposi de pneumàtics de neu. Així doncs, les cadenes s’han de col·locar a les rodes motrius –que són les encarregades de la motricitat del vehicle–, menys en els 4x4 on s’han de posar a les quatre i en el cas de tenir només dues cadenes s’han de posar en les directrius. En aquest sentit és molt important que el conductor sàpiga, d’una banda, quines són les rodes motrius del seu vehicle –perquè en cada marca i model és diferent– i de l’altra, quina és la mida de les rodes, ja que les cadenes i les fundes no són universals i, per tant, s’han de comprar les correctes.

A més, cal tenir en compte que està prohibit dur les cadenes a dins dels túnels i en pàrquings interiors, per això, des de Mobilitat aconsellen l’ús dels pneumàtics d’hivern per a més comoditat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT