PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mascareta torna a ser obligatòria en espais interiors

Per El Periòdic

L'increment de casos progressius que està patint el país amb una mitjana d'entre 50 i 70 casos diaris i també el fort augment de positius que hi ha a la resta d'Europa, ha provocat que el Govern hagi decidit instaurar noves mesures temporals per minimitzar la transmissió del virus. Així, des d'aquest divendres (quan surti el decret publicat al BOPA) torna l'obligatorietat de dur mascareta en tots els espais interiors, es realitzi control d'accés amb passaport Covid o no. Aquestes noves mesures es mantindran vigents fins a l'1 de desembre, però el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que la situació es va analitzant diàriament.

"No volem incrementar les restriccions, però sí fer un ús més acurat de la mascareta", ha assegurat el ministre. D'aquesta manera, la mascareta torna a ser obligatòria en els llocs de treball i en les reunions de feina, i aquesta obligatorietat de l'ús de la mascareta en els espais interiors també s'aplica als establiments i esdeveniments en què es faci el control d'accés amb certificat Covid. A més, en tots els establiments de restauració, els clients hauran de dur la mascareta posada en tot moment, excepte a l'hora de menjar.

D'altra banda, Benazet també ha informat que s'amplia l'obligació de fer controls d'accés amb el certificat Covid, i ha detallat que aquesta mesura entrarà en vigor el proper dilluns. El principal canvi, recau en els esdeveniments esportius i culturals. Fins ara, es requeria mostrar el certificat Covid quan se superessin els 1.000 assistents, i ara, es podrà demanar a partir dels 100. Pel que fa a la resta, es manté el control obligatori per als establiments amb activitat de discoteca, sala de ball o pubs i també en els esdeveniments exteriors de més de 1.000 persones. En aquest cas, en els esdeveniments exteriors de més de 100 persones, sempre que no es pugui preservar la distància de seguretat, també serà obligatori l'ús de la mascareta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT