PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els contagiats segueixen a l’alça amb 63 nous casos positius

Les altes arriben a 15.554 després que 20 persones més hagin superat la malaltia

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA / M. P.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va avançar dimecres una possible escalada de casos en els propers dies, i aquesta, es va confirmar només 24 hores més tard amb la detecció de 63 nous positius. La xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia és de 16.035 persones i les altes es troben en 15.554, després que 20 persones hagin superat la malaltia. Per tant, el nombre de casos actius continua creixent i actualment n’hi ha 351. El total de defuncions fins a la data es manté en 130.
D’altra banda, des d’aquest dimecres hi ha una persona menys ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així, a planta resten quatre persones ingressades, i cap es troba a la Unitat de Cures Intensives. Pel que fa a la població escolar, hi ha 34 aules en vigilància activa, una en total i 33 en parcial, i 16 aules més en vigilància passiva.

Finalment, des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han administrat 109.408 vacunes –55.208 primeres dosis, 53.894 segones i 306 terceres–.

SITUACIÓ a l’estranger/ Pel que fa a l’afectació de la Covid-19 a Espanya, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que les persones amb una edat compresa entre els 60 i els 69 anys, els quals suposen més de cinc milions de persones, rebran una tercera dosi de la vacuna juntament amb el personal sanitari a manera de reforç en els pròxims dies.
La incidència acumulada a Espanya puja més de set punts i se situa en els 96 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a la resta d’Europa, la majoria de països continuen imposant restriccions. A Bèlgica, per exemple, s’han endurit les mesures de prevenció per tal de frenar la quarta onada de Covid-19 amb la tornada al teletreball obligatori durant quatre dies a la setmana i la reintroducció de l’ús generalitzat de la mascareta. 

Així doncs, s’ha evitat confinar col·lectius i les autoritats belgues han confirmat una altra dosi de reforç de la vacuna, tot i que encara no s’ha concretat cap data. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT