PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra s’enfrontarà al Náxara CD de la Segona RFEF

Els tricolor viatjaran a Nájera per disputar el duel a partit únic i fer-se amb el passi a la següent ronda

Per David Sansaloni

Un instant del partit entre el Náxara CD i el Sestao del cap de setmana passat.
Un instant del partit entre el Náxara CD i el Sestao del cap de setmana passat. | Óscar Solorzano

L’FC Andorra va conèixer ahir qui serà el seu primer rival en aquesta Copa del Rei 2021-2022. Els andorrans s’enfrontaran al Náxara Club Deportivo, que actualment milita en la Segona RFEF, i ho faran en l’estadi de La Salera, a Nájera, tal com estipula la normativa de la competició, en ser en aquest cas els de La Rioja l’equip inferior o de menor categoria.


Els del Principat van arribar al sorteig, que va tenir lloc a la Ciutat Esportiva de Las Rozas, seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), sabent que no podrien trobar-se, de moment, amb cap equip d’un nivell superior, quedant així un dels 28 conjunts que competeixen actualment a la Primera RFEF Footters o un dels 32 que juguen la Segona RFEF, que ha estat el cas. Pel que fa al format dels duels, aquests seran a partit únic, tenint el factor camp a favor l’equip més humil.


Aquesta serà la tercera vegada que els tricolor formen part de la Copa del Rei, que ja saben el que és lluitar per aconseguir superar les primeres fases i poder enfrontar-se així a equips de Segona o Primera Divisió. En el 2019 l’FC Andorra es va veure les cares amb el Leganés, mentre que en la 2020-2021 va ser davant el Burgos. A priori, els del Principat tenen un cert avantatge en aquesta eliminatòria, però més d’una sorpresa han deixat els partits a mort súbdita en aquesta competició.


Al sorteig va estar present l’entrenador tricolor, Eder Sarabia, qui en acabar de conèixer els emparellaments va explicar que «no conec massa bé els nostres rivals, però em fa molta il·lusió jugar a Nájera, a prop de Logronyo, on vaig estar vivint tres anys quan era petit i el meu pare jugava en el Logronyès», mentre afegia que «vaig poder seguir l’últim partit del Náxara perquè van jugar contra el Sestao, que és un club al qual li tinc un especial afecte i segueixo bastant avui dia, i els van derrotar per 2-1». No obstant això, Sarabia va admetre que «a hores d’ara sé que no estan massa ben classificats en el seu grup de Segona RFEF» i va demanar «màxim respecte cap a un rival que en el seu estadi es fa fort». En l’aspecte tàctic, el Náxara CD «juga en un camp de gespa natural, no massa gran pel que fa a les dimensions, i és per aquestes informacions pel que hem d’anar amb molta cautela i plens d’il·lusió, preparant el duel el màxim possible, igual que fem sempre».


El cos tècnic, segons el tècnic basc, ja es prepara per començar a recollir tota la informació possible sobre els de Nájera per a «analitzar-los bé quan arribi el moment i per a poder passar l’eliminatòria, ja que tenim especial il·lusió en aquesta competició». El duel entre l’FC Andorra i el Náxara CD encara no té un dia i un horari confirmat, però segons la RFEF aquesta primera fase de duels de la Copa del Rei tindran lloc entre els últims dies de novembre i principis de desembre.
Amb l’emoció de començar l’anomenada competició del KO, els andorrans preparen també el partit de demà, referent a la 13a jornada de la Primera RFEF Footters, on els tricolor rebran a l’Estadi Nacional a l’Alcoià, que actualment és 10è. 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador del MoraBanc

 

«Hem de tenir el màxim respecte cap a un rival que en el seu estadi es fa fort. [...] Juguen en un camp de gespa natural»

«Hem d’anar amb molta cautela i plens d’il·lusió, preparant el duel el màxim possible, igual que fem sempre»

PUBLICITAT
PUBLICITAT