PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Endavant protocol·litza la seva fundació davant notari

La base principal del partit és la llibertat, «dret malmès en aquest període de Covid»

Per El Periòdic

Amador, Montaner i Monteagudo en l’acte de protocol·lització davant notari, ahir.
Amador, Montaner i Monteagudo en l’acte de protocol·lització davant notari, ahir. | ANDORRA ENDAVANT

La consellera general no adscrita Carine Montaner Raynaud va informar ahir a través d’un comunicat que l’acte fundacional i els estatuts del nou partit, impulsat per ella mateixa, Andorra Endavant, es van protocol·litzar davant de notari. Un cop entrada tota la documentació a tràmit, el Ministeri d’Interior haurà d’aprovar els estatuts i fer constar el partit de nova creació dins el registre de partits polítics. 

Així mateix, Montaner va aprofitar l’ocasió per anunciar que els membres fundadors del partit Andorra Endavant seran els membres de l’executiva del partit: ella hi constarà com a presidenta, Noemí Amador Perez, de professió professora d’anglès de segona ensenyança, serà la vicepresidenta i l’empresari escaldenc Marcos Monteagudo Torres hi constarà com a secretari general.

Tanmateix va voler deixar clar que «l’ADN» del partit es basa en sis «elements» fonamentals: «la llibertat de les persones com a dret fonamental malmès en aquest període Covid, dret que defensarem a capa i espasa; la participació ciutadana anomenada també democràcia participativa per tornar a donar el poder al poble andorrà fomentant referèndums freqüents sobre les qüestions essencials de país; la responsabilitat amb una llei de responsabilitat política; la transparència veritable i no de cara a la galeria; la separació de poders via una reforma profunda per garantir la independència de la justícia i la meritocràcia fomentant mecanismes per evitar l’amiguisme massa present en l’administració pública».

D’aquesta manera, i amb «el repte de servir el poble andorrà», l’actual consellera general no adscrita va explicar que «volem una Andorra forta i justa», tot recordant que «la nació és el poble i no els seus dirigents». En una línia similar va voler deixar clar que «els dirigents d’un país són només els empleats del poble durant un mandat».

Amador, per la seva banda, va afegir que «volem fer una política justa, inclusiva i participativa» i que «la nostra preocupació principal seran els joves que passen per moments complicats en aquest context difícil de pandèmia». En aquest sentit, per a Andorra Endavant és fonamental «l’educació innovadora per preparar els joves al món canviant i complex en el qual estem vivint». 

Per acabar Monteagudo va afirmar que «des d’Andorra Endavant volem un territori on els drets i les llibertats de les persones siguin respectats al 100%» i va insistir en la importància d’agilitzar els tràmits dins l’Administració pública. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT