PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern contribueix amb 22.000 dòlars a l’Uruguai

La donació finançarà un projecte de millora de l’atenció sanitària

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach | SFGA

El Govern, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va aprovar el pagament d’una contribució voluntària per un import de 22.000 dòlars a favor del projecte Millora de la qualitat en la resposta sanitària bàsica a la població de Tomás Gomensoro, en el marc de la col·laboració amb l’Agència Uruguaiana de Cooperació Internacional (AUCI). Aquest projecte té com a principal objectiu modernitzar i fer arribar material sanitari al centre de salut públic d’aquesta població. 

Tomás Gomensoro és un dels tres municipis del Departament d’Artigas, localitzat a l’extrem nord del país, on hi ha l’índex de pobresa més elevat de la zona, ja que el 56% dels seus habitants no tenen cobertes les necessitats bàsiques. 

L’objectiu del projecte és facilitar l’accés als serveis sanitaris bàsics d’aquesta localitat. Principalment, el projecte s’adreça a les dones embarassades, als nou nats i a les persones amb problemes de salut crònics. Actualment, la població ha de recórrer entre 60 i 120 kilòmetres per poder accedir a l’atenció sanitària. La subvenció atorgada es destinarà a adquirir material sanitari bàsic per prevenir condicions greus de salut i poder dur a terme els controls rutinaris.

El Ministeri d’Afers Exteriors i l’AUCI, van establir, en el marc de la SEGIB i del Programa Iberoamericano para el Fortalecimiento de la Cooperación Sur-Sur (PIFCSS), una xarxa de comunicació per l’intercanvi de bones pràctiques pel possible establiment de programes de cooperació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT