PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS valorarà la llei d’estacions de muntanya amb les entitats

Els socialdemòcretes faran una reunió per obrir un debat públic amb les associacions d’esquí

Per Àlex Pont

El vocal del comitè executiu i responsable d’esports del PS, Tomàs Riart i el secretari d’organització, Pere Baró
El vocal del comitè executiu i responsable d’esports del PS, Tomàs Riart i el secretari d’organització, Pere Baró | PS

El Partit Socialdemòcrata convoca una reunió oberta a la ciutadania on fa una crida a les entitats que envolten el món de l’esquí per debatre les característiques del nou projecte de llei d’estacions de muntanya que el Consell General va admetre a tràmit per la via d’urgència. La trobada, que es durà a terme a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany dilluns que ve, té com a objectiu explicar a la població en què consistirà exactament la nova llei i com afectarà a tots els usuaris de les pistes d’esquí i la muntanya.

Segons el vocal del comitè executiu i responsable d’esports del PS, Tomàs Riart, «volem escoltar els dubtes i neguits dels col·lectius envers el nou text legislatiu, no serà un acte exclusiu per a la gent de socialdemòcrates, sinó que serà obert a tothom i pretenem que es produeixin intercanvis d’opinions». 
Durant la roda de premsa d’ahir, el secretari d’organització del PS, Pere Baró, va declarar que «aquest projecte de llei ens sembla força interessant, però cal valorar el punt de vista de les associacions». A més a més, Baró va assenyalar que «ens preocupa que la llei s’hagi entrat per la via d’urgència; no estem d’acord amb aquest procediment, volem escoltar abans la gent».

De moment, el PS no es posiciona ni a favor ni en contra de la llei d’estacions de muntanya. Finalment, Riart va criticar l’increment del preu en un 25% del Forfet Natura i va recalcar que «un cop s’hagi donat l’opinió de la ciutadania, començarem a valorar si es fan esmenes o no».

Policia i avortament/ D’altra banda, el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny va entrar ahir una pregunta oral amb caràcter urgent sobre els recursos amb els quals compta el Cos de Policia després dels incidents que es van dur a terme per part d’aficionats polonesos fora de l’Estadi Nacional durant el partit de futbol entre la selecció nacional absoluta d’Andorra i la de Polònia. Padreny va sol·licitar conèixer si el cos disposa de tots els recursos necessaris per al desplegament d’aquest dispositiu i quins d’ells es van preveure des del Ministeri de Justícia i Interior per a l’actuació policial. 

A més, la consellera general Judith Salazar va entrar ahir a Sindicatura una pregunta oral sobre les declaracions que el cap de Govern va realitzar als mitjans de comunicació el passat 8 de novembre amb relació a l’informe relatiu a la interrupció voluntària de l’embaràs i el Coprincipat que fou adjudicat el 27 de setembre del 2019, per un import de 23.592,50 euros, per la Secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals. El cap de Govern va afirmar a la premsa que havia demanat tres complements d’informació sobre aquest document. Per aquest motiu, Salazar va demanar conèixer-los. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT