PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caos a la competició

Una reunió de clubs amb Javier Tebas fa perillar la categoria, mentre que l’Extremadura podria desaparèixer

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’Extremadura UD celebren un gol aquesta temporada.
Els jugadors de l’Extremadura UD celebren un gol aquesta temporada. | Footters

Amb tan sols aproximadament tres mesos de vida, la Primera RFEF Footters podria estar en perill d’extinció, almenys amb el model amb la qual es coneix avui dia. Segons diversos mitjans espanyols, un grup de clubs de la Primera RFEF, encapçalats pels representants del Club Dux Internacional i del Linares Esportiu van ser cridats a una reunió, ara fa un mes, citats en nom de Javier Tebas i LaLiga, tenint com a punt de debat la creació d’una nova estructura finançada per la mateixa Lliga Nacional de Futbol Professional.


Tanmateix, va ser Tebas el primer en desmentir aquestes informacions, ja no en relació amb els punts a tractar, sinó amb l’autoria de la citació. «Jo no vaig muntar cap reunió. Em van demanar cita uns clubs de la Primera RFEF i els vaig atendre. Em van contar els seus problemes i res més», va dir el president de LaLiga, mentre afegia que «crec que m’han trucat fins al moment almenys 20 clubs aproximadament». 


El punt clau d’aquests esdeveniments està en el fet que, amb motiu de la posada en marxa de la Primera RFEF, es van reunir tots els clubs a l’inici de la temporada 2021-2022. En aquesta reunió, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va deixar clar que «qualsevol iniciativa per a buscar finançament al marge de l’estructura de la nova competició podria implicar la desaparició d’aquesta categoria i la tornada al model competitiu anterior, així com la retirada de totes les ajudes econòmiques des de la federació a aquesta categoria».


Així doncs, si finalment LaLiga materialitza el seu suport a la competició, la qual es troba disputant l’FC Andorra, la RFEF podria obrir un procediment per denunciar a la mateixa entitat, als clubs implicats i amb totes les derivacions, sobretot econòmiques, que suposaria per a la resta.

 

L’extremadura, en perill

Els jugadors de l’Extremadura van complir amb l’amenaça de vaga a causa dels impagaments que estan patint des de fa quatre mesos, i no es van presentar al duel davant el Deportivo de la Coruña, al Grup 1. La plantilla té també convocada vaga per a la pròxima jornada, en la qual reben al Calahorra. Si tampoc es presenten a aquesta trobada, el club d’Almendralejo serà desqualificat de la Primera RFEF Footers, amb perill també de desaparició. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT