PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera del cap de setmana supera la de Tots Sants

La Unió Hotelera registra una mitjana del 81,26%, amb dos establiments menys oberts

Per Laia Bautista

Turistes a l’avinguda Meritxell després de Tots Sants.
Turistes a l’avinguda Meritxell després de Tots Sants. | L.B.S.

L’ocupació hotelera del cap de setmana ha superat la de Tots Sants. Així es va desprendre del comunicat que va enviar ahir la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). La mitjana d’ocupació del cap de setmana passat, que va comptar amb dos establiments menys oberts respecte a Tots Sants, es va enfilar fins al 81,26% –un 80,02% per Tots Sants– i entre setmana la xifra va arribar fins al 52,25% –un 44,42% per la setmana de Tots Sants–.

Segons va informar a EL PERIÒDIC el director de l’UHA, Jordi Pujol, «estem contents d’aquestes dades», ja que el dijous 11 de novembre va ser el dia de l’Armistici a  França. «Vam notar un augment de francesos que van allotjar-se més de dos dies al Principat», va recalcar. A més, va puntualitzar que la celebració gala va provocar un augment en l’ocupació des de dijous a la nit. De fet, els dos establiments que van romandre tancats, va ser perquè van aprofitar per donar vacances al personal abans del pont de la Puríssima i de les vacances de Nadal.

Finalment, en relació amb l’obligatorietat o no del passaport Covid en els locals del Principat, Pujol va explicar que «encara no hem fet una enquesta, perquè és molt recent i molts no tenen clar quina decisió volen escollir». Tot i això, el director de l’UHA va posar de manifest que, segons els establiments amb els quals ha pogut parlar, els petits comerços li han fet saber que els hi està funcionant «prou bé» i, per tant, que «n’estaven força contents». Ara bé, també va voler esmentar que n’hi ha d’altres que continuen aplicant les mesures del ministeri (distanciament, mascareta, hidrogel...) i d’altres que encara no saben què fer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT