PUBLICITAT

Benazet alerta d'un "cert descontrol" de la pandèmia que provocarà una escalada de casos els propers dies

Des de Salut s'ha reiterat la necessitat d'evitar les reunions innecessàries

Per El Periòdic

El ministre portaveu, Eric Jover, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrada aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrada aquest dimecres. | ANA/M.F.

 

L'increment de casos de coronavirus a Andorra, la pujada del percentatge de positivitat de les proves diagnòstiques i l'augment de l'edat de les persones que es contagien ha portat al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a alertar aquest dimecres que ens trobem davant d'un "cert descontrol" de la pandèmia que en els propers dies pot provocar "una certa escalada de casos". És davant d'aquesta situació, per tant, que des de Salut s'ha reiterat la necessitat d'evitar les reunions innecessàries, utilitzar la mascareta i respectar les mesures sanitàries dictades la setmana passada, tot i que el més important per continuar contenint l'expansió del virus és la vacunació.

De fet, davant l'increment significatiu de casos a tot Europa, Benazet ha assegurat que les dades de letalitat són molt més elevades en aquells països en què l'índex de vacunació és més baix, per la qual cosa, tenint en compte la bona situació del Principat quant a immunització, des de Salut es posa el focus en la pressió sobre el sistema sanitari, que actualment és molt més reduïda que en mesos anteriors, tot i que "no podem deixar de tenir en compte que estem davant d'un rebrot". És per aquesta situació que, novament, el ministre ha fet una crida a la vacunació a aquelles persones que, per diferents motius, encara no hagin fet.

-seguirà ampliació-

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT