Tomic diu prou

El Joventut talla la ratxa de victòries del MoraBanc amb el pivot croata finalitzant amb 30 de valoració

Per David Sansaloni

Arteaga intenta defensar una jugada d’atac de Tomic durant el partit d’ahir.
Arteaga intenta defensar una jugada d’atac de Tomic durant el partit d’ahir. | David Grau - Joventut

El Joventut de Badalona va posar fi a la bona ratxa que venia arrossegant el MoraBanc a l’EuroCup. Els andorrans van caure ahir per 90-80 a l’Olímpic de Badalona en la cinquena data d’aquesta competició europea, a la que van arribar amb el mateix balanç que els seus rivals, amb tres victòries i una derrota.

Al partit li va costar entrar en ritme, estant els dos equips cautelosos sobre el parquet i sense arriscar en excés. Tanmateix, l’efectivitat dels dos conjunts va permetre que el marcador romangués igualat, i és que fins a passar la meitat del primer quart cap de les dues parts va estar realment encertada de cara a la cistella. Paulí va ser el primer en aparèixer per als del Principat amb un triple i una bona assistència a Noua, però no la sensació no va ser suficient per evitar que els catalans donessin la volta al marcador, establint el 23-20 amb què van acabar els primers 10 minuts.

A diferència de l’inici, el segon període va marcar un punt d’inflexió en la trobada. El Joventut va començar a fer mal en la clara debilitat que van tenir ahir els homes d’Ibon Navarro: la defensa sota la cistella. Els 30-16 del segon quart va deixar clar que els tricolor no s’acabaven de sentir còmodes al parquet, i és que semblava impossible aturar els pivots verd i negres, sent Tomic una constant molèstia i Parra l’altre protagonista, errant solament un tir de camp. Amb un 17-5 de parcial, Ibon Navarro va haver de demanar el temps mort en més d’una ocasió, mostrant-se força empipat i repetint que «sempre arribem tard en les tasques defensives». Els 17 punts a baix no van ser el millor indicador de millora, i els jugadors van marxar cap als vestidors amb el 53-36 al lluminós.

El MoraBanc necessitava començar el tercer període encadenant bones accions consecutives en atac per agafar confiança, i en els primers minuts va demostrar un punt més d’energia. No obstant això, el Joventut va seguir fent el seu joc, comptant també amb l’aportació de Zagars, que després de cinc mesos va tornar al ritme competitiu, mentre que els tricolor van seguir sense trobar la clau per capgirar la dinàmica. Fins a 20 punts de diferència es va posar la Penya i als andorrans sols els quedaven 10 minuts per intentar remuntar el 78-57.

En el darrer quart va ser quan va arribar la reacció dels d’Ibon Navarro, tot i veure com Jelínek marxava ben d’hora cap als vestidors a causa d’una doble tècnica. Miller-McIntyre va prendre les regnes de l’equip fins a registrar 22 punts, però cap dels seus companys va passar dels 10, mentre que Tomic va sumar 18 punts i 30 de valoració, sent el màxim causant de la derrota final per 90-80 del MoraBanc, que posava fi a la ratxa de victòries del conjunt del Principat.

Les claus

Defensa: El MoraBanc no va estar fi en defensa, i el joc interior del Joventut va fer molt de mal, a més de l’encert en els tirs lliures.

Intensitat: Els andorrans van acabar per acusar el cansament de tenir tantes baixes a la infermeria i el desgast dels darrers partits.

Efectivitat: Amb un 52,1% d’efectivitat en els tirs de dos va acabar ahir el MoraBanc, pel 65,8% i un 90,5% en els tirs lliures del Joventut.