PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera reunió entre Marín i la nova junta del SEP

La secretària d’Estat, Lara Vilamala, també assisteix a la trobada

Per El Periòdic

Les sis membres del SEP amb la ministra Marín i la secretària d’Estat, ahir.
Les sis membres del SEP amb la ministra Marín i la secretària d’Estat, ahir. | SFGA/CEsteve

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, es va reunir ahir amb la junta del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). Es tracta de la primera reunió entre la ministra i els nous representants sindicals, després que la junta del SEP es renovés el passat mes de setembre i Marín assumís el càrrec el passat estiu. Aquesta primera reunió va servir perquè la titular de la cartera conegui els nous interlocutors del món de l’ensenyament i es repassessin els diferents projectes legislatius que hi ha en curs relacionats amb l’educació. Marín els va agrair la seva tasca, especialment a l’hora d’adaptar-se per poder oferir classes telemàtiques durant els mesos de confinament. 
Per la seva banda, els representants del SEP van exposar algunes de les seves principals inquietuds, especialment les relacionades amb la Llei d’Educació i el desplegament reglamentari de la Llei de la Funció Pública. També van demanar informació sobre el teletreball i la seva aplicació a partir de l’any vinent o la possibilitat del personal no docent de compaginar dues feines.

Segons va informar la secretària d’organització, Carla Guinot, a EL PERIÒDIC, «la reunió ha estat molt distesa», ja que tant la secretària d’Estat, Lara Vilamala, com la ministra Marín «han estat molt obertes a escoltar-nos». En la trobada van traslladar els neguits que els van fer arribar els afiliats. Un d’ells va ser promoure el teletreball per evitar perdre classes, un aspecte que des del ministeri estan treballant, però que, en principi, «anirà una mica per llarg». A banda d’això, Marín va fer saber a la junta del SEP que «estan creant un portal del treballador perquè puguem consultar tots els temes relatius a la Funció Pública, és a dir: nòmines, edictes, formacions, seguretat en el treball, entre d’altres», va explicar la secretària d’organització del SEP.

Un altre tema que també va posar sobre la taula la nova junta del sindicat d’Ensenyament va ser els contractes dels interins, un tema que des del ministeri els van anticipar que hi ha coses que sí que tenen previst valorar, concretament, la situació sobre l’accés als edictes dels quals no tenen nacionalitat andorrana però fa molts anys que treballen al mateix lloc.

Finalment, Guinot va deixar clar que «sempre intentem anar el màxim de membres de la junta a aquestes reunions per ser el més representatius possibles, tot i que a vegades no podem assistir tots per motius personals». Els membres del SEP que van poder anar a aquesta trobada van ser la secretària general, Marisa Santos; la secretària d’organització, Carla Guinot; la tresorera, Raquel Brufau; la secretària, Cristina Caminal i les vocals Gemma García i Laura Bragança. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT