PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El llibre del ral·li d’Andorra mostra una part de l’evolució del Principat

L’obra de Josep Autet ensenya els canvis dels automòbils al llarg del temps

Per El Periòdic

El president de l’ACA, Enric Tarrado, i l’autor del llibre, Josep Autet
El president de l’ACA, Enric Tarrado, i l’autor del llibre, Josep Autet | ANA / A. S.

 «És un llibre que recull tota una història d’Andorra», ja que «sempre he considerat que a través de l’automòbil es fa un pas per la història». Amb aquestes paraules, el president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Tarrado, va presentar el llibre commemoratiu dels 50 anys del ral·li d’Andorra titulat Ral·li d’Andorra. Un petit país, un gran ral·li. De fet, Tarrado, qui ha participat en algunes edicions del ral·li, va avançar, durant la presentació que es va celebrar ahir a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, que en el llibre es pot observar el canvi d’Andorra al llarg dels anys com també de l’automòbil.

Pel que fa al llibre, es troba distribuït en 50 capítols, un per any, i cada edició es troba en dues pàgines. El seu autor, Josep Autet, va exposar que els anys amb més abundància fotogràfica ocupen més espai, ja que disposen d’una galeria. En la presentació, Autet va voler destacar l’apartat del llibre dedicat a les figures andorranes que han guanyat el ral·li en més d’una ocasió. «Són uns apartats en els quals hi ha una petita biografia d’aquestes persones totes juntes en un mateix llibre» i és una manera d’homenatjar-los, va indicar.

Tot i que el llibre disposa informació de cada any, Autet va confessar que ha tingut dificultats en trobar fotografies i informació de les edicions entre els anys 73 i 78 a causa dels aiguats del 82 que van ocasionar danys materials a l’arxiu de l’ACA. Així, per aquests anys «he hagut de picotejar de tot arreu, tant d’hemeroteca dels diaris com també de classificacions i llistes d’inscrits que conservaven alguns pilots», va manifestar, assegurant que la resta ha estat una feina senzilla de recollir i endreçar dades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT