Final d’una gran fase

Andorra tanca amb una derrota davant Albània un classificatori de rècord, registrant unes fites històriques

Per David Sansaloni

Marc Pujol lluita una pilota amb Hoxhallari en el partit d'ahir entre Albània i Andorra. | Xavi Miró / FAF

Andorra no va poder tancar l’European Qualifiers sumant un nou punt en perdre davant Albània per 1-0 a Tirana. Un penal dubtós de Cervós a la sortida d’un córner va ser suficient per privar els tricolor d’un empat que havien lluitat durant els 90 minuts.

Els primers minuts van ser tanteig per part d’ambdós combinats, però va ser Andorra qui va tenir la primera ocasió amb un bon xut de Cristian Martínez des de la frontal, que va poder rebutjar Strakosha. En la jugada següent, contraatac d’Albània i Uzuni que va trepitjar àrea i la passada de la mort no va aconseguir arreplegar Seferi per ben poc.

L’Air Albania Stadium va veure un duel d’anada i tornada, amb rèpliques per part de les dues seleccions, i és que si als 30 minuts Llovera va tenir una ocasió clara gràcies a una rematada de cap que malauradament va sortir massa centrada, als 40 van tenir una doble oportunitat els albanesos. Primer va ser Laci de cap, que es va trobar amb Gomes, i el rebuig el va agafar Uzuni, que dins l’àrea petita va intentar espentar la pilota, però de nou ho va impedir el porter andorrà.

Ja a les acaballes de la primera meitat, els tricolor van tenir la més clara a mans de Rosas. El jove es va construir una bona jugada individual i, amb velocitat, es va desfer de Dermaku fins a veure’s cara a cara amb Strakosha, que va desviar el xut cap al corner. Finalment, en el 45 de trobada, Albània va tenir la seva més clara també, amb Roshi estavellant al pal la seva rematada de cap.

A la segona part, i amb el 0-0 en el marcador, el combinat tricolor va seguir intentant apropar-se amb perill cap a la porteria d’Albània, utilitzant de manera eficaç els contraatacs, amb Jordi Aláez molt actiu per banda dreta.

No obstant això, i quan més disputat estava el partit, l’àrbitre va decidir xiular un penal força dubtós de Cervós a la sortida d’un córner, que va acabar transformant Çekiçi amb un xut centrat. Menys de 20 minuts li van quedar a Andorra per a reaccionar i aconseguir l’empat, però no va ser possible, i amb aquest resultat la selecció absoluta tanca una fase classificatòria de rècord, demostrant una evolució d’allò més positiva.