PUBLICITAT

Andorra la Vella

La secció d’alpí comença amb Verdú i Moreno com a destacats

Les finals de Copa d’Europa a Andorra i els Jocs Olímpics d’Hivern són les cites clau en el calendari

Per David Sansaloni

La secció d’esquí alpí de la FAE ahir durant la presentació de la temporada 2021-2022.
La secció d’esquí alpí de la FAE ahir durant la presentació de la temporada 2021-2022. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar de manera oficial la nova temporada 2021-2022 per a la secció d’esquí alpí, que comptarà amb Joan Verdú i Cande Moreno com a esportistes principals de la disciplina. Tanmateix, l’entitat ha marcat en el calendari dues cites imprescindibles i amb les quals gira tot l’entrenament i preparació dels corredors: les finals de Copa d’Europa que es disputaran a Andorra i els Jocs Olímpics d’Hivern que tindran lloc entre el 4 i el 20 de febrer a Pequín.


A l’acte van acudir el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas, el president de la FAE, Josep Pintat, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, el director tècnic de la FAE, Roger Vidosa i, com a esportistes, Joan Verdú, Axel Esteve i Cande Moreno de manera virtual, a més d’altres esquiadors del grup B de la secció.


El primer en agafar la paraula va ser Ruiz, que va encoratjar els esportistes i va senyalar que «des del Govern teniu el nostre suport. Oblideu els resultats, perquè segurament quan ho feu serà quan arribaran». D’altra banda, Vidosa va ser qui va explicar quin serà el pla per als joves esquiadors aquest any, posant el focus en els dos esdeveniments esmentats i declarant que «per als JJOO disposem de dues places, i en funció de les addicionals que dona el COI podem optar a una o dues més. Això sí, tots hauran de demostrar que són mereixedors de ser escollits com a representants». 


Pel que respecta a Verdú, aquest ja va començar la temporada a Soelden, on no va tenir l’actuació esperada, però l’esquiador va assegurar que «no m’ha cohibit en res per seguir treballant. Em centro en el que tinc al davant i vull arribar en les millors condicions als JJOO i les finals a Andorra són una cita que em fa molta il·lusió disputar». Per part seva, Cande Moreno, que va haver d’aturar la competició el passat gener per una lesió a l’esquena, es troba d’estatge al Canadà per continuar la seva posada a punt. «Afronto aquest estatge [al Canadà] amb moltes ganes, però sense crear cap expectativa perquè sé que no estic al 100% i no sé com em pot reaccionar l’esquena, però espero que em respecti la situació i pugui esquiar al nivell que vull i que sé», va dir Moreno via un vídeo que va deixar preparat. Finalment, Axel Esteve, que també arrossegava una lesió al maluc, va detallar que «els objectius principals aquest any serà millorar en Copa d’Europa, intentar entrar dins del top30, i reduir punts FIS, que em permetrar tenir millor dorsal». 

 

Les decles

 

Justo Ruiz - Secretari d’Estat d’Esports

«Des del Govern teniu el nostre suport. Oblideu els resultats, perquè segurament quan ho feu serà quan arribaran»

 

Roger Vidosa - Director tècnic de la FAE

«Per als JJOO disposem de dues places, i en funció de les addicionals que dona el COI podem optar a una o dues més»

 

Joan Verdú - Esquiador

«Vull arribar en les millors condicions als JJOO i les finals a Andorra són una cita que em fa molta il·lusió disputar»

 

Cande Moreno - Esquiadora

«Afronto aquest estatge [al Canadà] amb moltes ganes, però sense crear cap expectativa perquè sé que no estic al 100%»

 

Axel Esteve - Esquiador

«Els objectius principals aquest any serà millorar en Copa d’Europa, intentar entrar dins del top30, i reduir punts FIS»

PUBLICITAT
PUBLICITAT