PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna el Poblet de Nadal a partir del 26 de novembre

Com a novetat hi haurà un espai gastronòmic i un altre de musical

Per El Periòdic

Els cònsols d’Andorra la Vella durant la presentació del Poblet de Nadal.
Els cònsols d’Andorra la Vella durant la presentació del Poblet de Nadal. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Poblet de Nadal d’Andorra la Vella torna entre el 26 de novembre i el 26 de desembre. Les casetes a la plaça del Poble, es complementen aquest any amb la novetat de l’espai Neret after shopping, una proposta gastronòmica i musical que comptarà amb una quarantena d’actuacions de músics del país, i el talleret dels menairons, més de 40 tallers d’activitats adreçades als més petits. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es va mostrar molt «il·lusionada» de poder presentar aquesta sisena edició d’un «gran esdeveniment de promoció turística i comercial» que va esdevenir «l’activitat de Nadal més important del sud d’Europa».

D’aquesta manera, la cita arrencarà el 26 de novembre a les 18.00 hores amb l’encesa dels llums i el primer dels set espectacles itinerants que estan programats, Abyss, de la companyia Remue Ménage. A les 20.00 hores tindrà lloc el castell de focs, que com l’any passat es farà des de tres punts diferents de la parròquia, ja que tal com va explicar Marsol «implica més» tota la ciutadania en aquest esdeveniment. També obriran portes les casetes instal·lades a la plaça del Poble, un lloc «ideal per fer les compres de Nadal», tal com va destacar el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié. Un cop es doni el tret de sortida al poblet, el Mercat de Nadal obrirà de divendres a diumenge, a més de tots els dies del pont de la Puríssima i del 20 al 24 de desembre, per cloure el 26. Tal com es va esmentar, una de les novetats d’aquest any és el Neret after shopping «un espai ideal on fer una pausa» entre compra i compra i on s’oferiran una quarantena d’actuacions musicals de músics del país. Aquest espai estarà explotat pels concessionaris del bar de la plaça del Poble i estarà ubicat a proximitat de l’establiment. Una altra novetat és El talleret dels menairons, a la glorieta de la plaça del Poble. Allà s’oferiran més de 40 propostes per als infants d’entre els quatre i els set anys, els dissabtes i els diumenges al migdia i a la tarda. Pel que fa al parc de Nadal, situat a la zona de l’antiga caserna dels bombers, obrirà fins al 9 de gener, tots els dies amb l’excepció del 25 de desembre i l’1 i el 6 de gener. Allà s’hi podrà trobar la pista de patinatge de gel i un carrusel d’estil venecià que també és novetat.

També es tornen a programar els espectacles itinerants, que de fet són un dels trets «identitaris» del Poblet de Nadal. A banda de l’espectacle inaugural, es podrà gaudir, el dia 27 de novembre, de Revue de rue de la companyia Remue Ménage; el 4 de desembre de Les montgolfières, de la companyia Cardinale Eventi; de Fiers à cheval, el 7 de desembre, una aposta de la companyia des Quidams que ja és un clàssic del poblet; Korona conform de la companyia Die Beluchter, que desfilaran pels carrers el dia 11 de desembre; Cavall de ferro d’Antigua y Barbuda, que es podrà veure el 18 de desembre i World of wonder de Teatre per Caso que serà la darrera proposta el 23 de desembre. A banda, també hi haurà l’oficina màgica de correus instal·lada a la plaça Guillemó del 26 de novembre al 5 de gener. I un cop més es tornen a ubicar arreu de la parròquia els magic selfies.

Marsol va manifestar que després que l’any passat el poblet s’hagués de celebrar sense turistes, ja que les fronteres estaven tancades, aquest any s’espera una gran afluència. «Aquesta edició és molt especial per injectar l’alegria de Nadal als residents i als turistes»,  la «gran expectativa» que hi ha al voltant de l’esdeveniment. El comú hi destina un pressupost d’uns 400.000 euros i amplia la promoció més enllà de Catalunya, per fer-la arribar també a l’Aragó, Madrid i València, ja que la campanya televisiva ha donat «molts bons resultats». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT