PUBLICITAT

La UE obliga al Vaticà a posar en circulació les seves monedes d'euro

  • La exigència és que el 51% de les monedes no hagin de ser per a col·leccionistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una visita de la ciutat del Vaticà. Foto: RICARD FABRIQUE

Mentre Andorra ultima l'acord monetari, el Vaticà ha posat en circulació oberta, per primer cop, la seva moneda en euros, i des de fa alguns dies ja són moltes les persones que han vist com a les botigues d'aquest petit estat li han ofert canvi amb euros amb l'efígie del Papa encunyada, segons va recollir ahir la publicació El economista.

El Vaticà va passar de la lira a l'euro al gener de 2002 i les monedes del Papa, tot i ser de curs legal, fins ara eren molt difícils de veure en circulació, ja que els pocs milers de peces encunyades acabaven a mans de col·leccionistes que pagaven una quantitat superior per l'estoig que incloïa les vuit monedes de curs legal.

Al desembre del 2009, la UE va donar permís al Vaticà per ampliar el nombre d'euros encunyar, per un total de 2,3 milions anuals, però li va exigir que el 51% de les monedes es posessin en circulació al seu valor nominal, encara que es pogués continuar venent a col·leccionistes. De moment, però, les úniques monedes que s'han vist en alguns establiments vaticans són les de 50 cèntims.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT