PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Viatjar no senta bé

L’FC Andorra suma un punt davant el Sevilla Atlético i segueix sense conèixer la victòria lluny del Principat

Per David Sansaloni

Riverola lluita una pilota aèria en una jugada del partit d’ahir davant el Sevilla Atlético.
Riverola lluita una pilota aèria en una jugada del partit d’ahir davant el Sevilla Atlético. | Sevilla Atlético

L’FC Andorra es va haver de conformar amb l’empat per 1-1 davant el cuer de la Primera RFEF Footters, en un partit que hagués pogut acabar per decantar-se cap a qualsevol dels dos costats. Amb aquest resultat, l’equip tricolor segueix sense conèixer la victòria lluny de l’Estadi Nacional, registrant fins al moment tres derrotes i dos empats.


Com també va fer davant el Betis B, l’entrenador dels andorrans, Eder Sarabia, va apostar per una defensa de tres jugadors, amb González, Pedraza i Pastor, que van estar acompanyats de ben a prop pels carrilers d’ahir, Eudald Vergés i Zourdine. Una formació ofensiva que tenia com a objectiu ofegar el seu rival, a priori inferior, i que encara no coneix el que és guanyar al seu camp. No obstant això, la primera oportunitat clara va ser per al filiar andalús arran d’una falta escorada on Ratti va errar en la sortida.


Per a la sorpresa de molts, el Sevilla Atlético va proposar una pressió alta, que va dificultar en gran manera la sortida de pilota dels del Principat, forçant pèrdues en intentar les combinacions entre defensa i atac. No obstant això, i quan més ho necessitaven els tricolor, una centrada de Zourdine la va lluitar Nieto, i el rebot li va quedar a Carlos Martínez que, de primeres i amb cama esquerra, va realitzar el tir, que afortunadament va colpejar en les cames del defensor, enganyant Alfonso Pastor i posat el 0-1 al marcador.


Tot i el resultat, els locals no van deixar de banda l’estil de joc pel qual van apostar, sent Quintana i Iván Romero els homes referents en els últims metres. Va ser el mateix Quintana qui més vegades va provocar les intervencions de Ratti, intentant buscar el gol davant la passivitat en certs moments de la defensa tricolor. L’FC Andorra es va trobar davant un rival que estava fent el millor partit fins al moment en què es porta de temporada.


A la mitja hora va arribar la polèmica, i és que d’un penal, a priori bastant clar, sobre Manu Nieto, l’àrbitre va acabar xiulant falta en atac del davanter andalús. I d’aquesta jugada al gol del Sevilla Atlético tan sols van passar cinc minuts. Aquesta vegada sí, el col·legiat va xiular la pena màxima per falta clara de González dins l’àrea després que Pastor perdés una pilota en zona perillosa. El xut des dels 11 metres de Romero va pegar en el pal esquerre de Ratti, però malauradament Capi va agafar el rebot i, de primeres, va creuar la pilota amb un xut al qual res va poder fer el porter italoargentí. Encara va tenir una última l’FC Andorra en mans de Carlos Martínez amb un xut potent, però que va aturar Alfonso Pastor i, finalmen,t els jugadors van marxar cap als vestidors amb l’1-1 al marcador.
En la segona meitat els andorrans van entrar una mica millor que els seus rivals, però les ocasions més clares les van tenir els de la pedrera, primera amb Juan María com a protagonista, que es va vestir de Messi i es va plantar sol davant Ratti, que va aconseguir rebutjar el tir, i poc després amb un córner on Kike Salas no va trobar porteria.


Quan faltaven 20 minuts per al final el Sevilla Atlético semblava molt més endollat i concentrat en el joc, fet que va provocar els canvis obligats per part d’Eder Sarabia. La incorporació al terreny de joc d’Altimira va donar una altra imatge a l’equip, i seves van ser les més clares per als andorrans en aquesta segona meitat. Fins a dues ocasions clares va tenir el jugador, una que va treure Salas des de la mateixa línia de gol, i altra gràcies a una bona centrada que es va passejar per l’àrea petita.


Del domini tricolor a les acaballes dels 90 minuts es va passar a un bon moment dels andalusos en els cinc d’afegit. Una mala sortida de Ratti va deixar la porteria buida, amb la sort que el remat no va anar en la direcció correcta, i en l’última del duel Quintana va estavellar l’esfèric en la creueta de la porteria tricolor. «Ha estat un partit que l’hauríem pogut guanyar i perdre tots dos equips, i en el que menys control en general hem tingut», va declarar Sarabia en acabar la trobada, mentre que el central Marc Pedraza afegia que «ens acabem emportant un punt, encara que haguéssim pogut treure una victòria, però sols ens queda seguir treballant i demostrant». 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Ha estat un partit que l’hauríem pogut guanyar i perdre tots dos equips, i en el que menys control en general hem tingut»

 

Marc Pedraza - Jugador de l'FC Andorra

«Ens acabem emportant un punt, encara que haguéssim pogut treure una victòria, però sols ens queda seguir treballant i demostrant»

PUBLICITAT
PUBLICITAT