PUBLICITAT

L'estat d'opinió perjudica les estacions andorranes

  • Els dominis del Principat promocionen la capacitat per crear neu artificial
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Les pistes d'esquí de Grandvalira al Pas de la Casa. Foto: TONY LARA

ll clima no ha estat molt favorable al Pirineu durant la temporada d'hivern, almenys per a les estacions d'esquí i els negocis lligats al turisme de neu. La manca de neu en determinats indrets ha generat un clima negatiu respecte a les condicions de les pistes per a la pràctica de l'esquí. I aquest ha acabat afectant tant a les estacions que realment no tenen neu com a les que en tenen. Això és el que expliquen als mitjans barcelonins els responsables de les estacions d'esquí d'Andorra, que, segons diuen, intenten explicar que les pistes estan en bones condicions per poder tancar amb èxit el que serà una llarga temporada d'esquí en la què, a causa de la crisi, el turista de proximitat s'ha convertit en el referent.

Els directors generals de les tres estacions d'esquí d'Andorra –Grandvalira, Naturlàndia i Vallnord– van coincidir en dir que les condicions que les seves pistes presenten són òptimes per a la pràctica de l'esquí. Segons el responsable de Grandvalira, José Blanco, el Principat compta amb un avantage respecte a altre zones del Pirineu, la seva altura. Això es complementa, segons va afegeir, amb unes instal·lacions tècniques importants que possibiliten la creació de molta neu artificial per si en manca de natural.

Tot i això, «el clima d'absència de neu» que s'ha creat també els està perjudicant, segons va explicar Martí Rafel, director general de Vallnord. «És una situació global que no és la més adequada o idònia per a la pràctica de l'esquí», va afirmar. Rafel va posar l'exemple de la competició Pirena, que ha hagut de retardar l'inici de l'edició d'enguany per la manca de neu a alguns indrets.

El responsable de Vallnord va assegurar que les etapes que transcorren pel Principat es podrien celebrar sense cap tipus de problema. Però al final el missatge que percep el públic és que no hi ha neu en tot el Pirineu. A aquesta situació, Blanco li veu un aspecte positiu. I és el fet que potser alguns esquiadors que solen visitar estacions d'altres zones dels Pirineus, canviaran les destinacions per les estacions andorranes.

Una temporada llarga / El ministre de Turisme i Industria d'Andorra, Claudi Benet, va afirmar que, a pesar d'aquest clima que s'ha creat, els resultats de la temporada són positius. Rafel va comentar que, sobretot en els primers caps de setmana, hi havia molta neu i van tenir molts esquiadors. Ara queda esperar que acompanyi el clima i continuïn arribant visitants a les muntanyes andorranes. El director de Vallnord va recordar, a més, que aquesta temporada és molt llarga donat que la Setmana Santa cau a finals d'abril i fins després d'aquestes dates no es tanquen les pistes.

Nous visitants / Segons Benet, les autoritats andorranes «faran tots els esforços» perquè la temporada acabi amb els millors resultats possibles. Una mostra d'això és l'acord amb el turoperador Pyrenair, que portarà aquesta temporada a Andorra –a través de l'aeroport d'Alguaire– 5.000 persones que faran 75.000 pernoctacions. El ministre va valorar molt positivament l'acord perquè, segons diu, a banda dels resultats que es veuran ja aquest any, serà molt positiu a llarg termini. El turisme de proximitat és un dels principals esforços.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT