PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 50 casos nous i el nombre d’actius creix fins a 246

El Govern expedeix més de 42.000 codis QR del certificat Covid

Per Lídia López

Una infermera catalana prepara una dosi del vaccí.
Una infermera catalana prepara una dosi del vaccí. | El Periódico de Catalunya / Elisenda Pons

El Govern va informar ahir que la darrera jornada havia detectat una cinquantena de nous positius. D’aquesta manera, el total de persones infectades pel coronavirus al Principat va arribar ahir a les 15.819. Paral·lelament, Salut va certificar 11 noves altes en la malaltia –d’un total de 15.443–, motiu pel qual, la xifra de casos actius també va anar a l’alça, situant-se en 246. Entre aquests actius, n’hi havia tres que restaven ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, és a dir, un més que el dia anterior. En concret, hi havia dos pacients a planta i un més a l’UCI, intubat i ventilat.

També va créixer l’afectació a la població escolar, que ahir va sumar una desena d’aules en vigilància. D’aquesta manera, ahir hi havia 18 classes en vigilància activa –totes en parcial– i 13 més en règim de vigilància passiva. Seguint les dades de l’actualització sanitària, i amb un aspecte més positiu, no es va haver de lamentar cap nova víctima per la pandèmia, restant en 130 els òbits per coronavirus a Andorra.

En darrera instància, el Govern també va compartir que des de la posada en marxa de la campanya de vacunació, s’han administrat un total de 108.909 dosis.

20.000 baixades de l’app

En relació amb els certificats Covid i l’ús de l’aplicació Andorra Salut, l’administració té comptabilitzades un total de 19.820 descàrregues de l’aplicatiu, de les quals 11.200 han estat des de dispositius amb el sistema operatiu iOS i 8.620 d’Android. Així mateix, segons les dades registrades, més de 13.400 persones han accedit a l’aplicació, de les quals, gairebé 600 eren nous usuaris de l’octubre. Cal recordar que, des del dijous i després de l’aprovació a la darrera sessió del Consell de Ministres, la major part dels establiments poden demanar el certificat Covid a tall de control d’accés als locals, i així, poder-se acollir a unes mesures restrictives més laxes que si no es fa aquesta vigilància. 

En qualsevol cas, sigui la quina sigui la finalitat per tenir a l’abast el certificat Covid, a Andorra s’han sol·licitat un total de 42.199 codis QR. Val a dir que, tal com va puntualitzar el Govern, aquesta xifra correspon al total de codis demanats, és a dir, que una persona que tingui tant el format en paper com en digital d’aquest, compta que l’ha sol·licitat dues vegades. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT