PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reunions bilaterals per tractar l’actualitat i els reptes de futur

Trobades amb Islàndia, Montenegro, Eslovènia, Bangladesh, entre d’altres

Per El Periòdic

Xavier Espot i Borut Pahor.
Xavier Espot i Borut Pahor. | Govern d\'Andorra

Durant la seva estada a París, Xavier Espot, acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a França i delegada permanent d’Andorra a la Unesco, Eva Descarrega, s’ha pogut trobar amb diferents mandataris per tractar diverses qüestions de la cooperació bilateral. Així, dimecres, amb el president de Montenegro, Milo Dukanovic, van poder intercanviar les polítiques implementades pels dos països en l’actual context, tant pel que fa a les mesures sanitàries com per a la reactivació econòmica. 

En la trobada amb el president d’Islàndia, Guðni Thorlacius Jóhannesson, els dos mandataris van posar en comú l’experiència de l’encaix al mercat interior europeu i les relacions amb la UE. Espot també va tenir l’oportunitat de reunir-se amb el president d’Eslovènia, Borut Pahor, país que actualment ostenta la presidència de torn del consell de la UE, i per això, el cap de Govern va agrair el suport rebut en l’avançament de les negociacions amb Europa durant aquest mandat.

En la reunió mantinguda amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, van tractar l’actualitat política, social i econòmica en l’actual context de pandèmia, coincidint amb les tradicionals bones relacions que comparteixen els dos petits estats.

Finalment, el cap de Govern es va poder trobar i conversar amb el president de Guinea Bissau, Umaro Sissoco Embaló; amb la primera ministra de Bangladesh, Shiekh Hasina; i el president de Gabon, Ali Bongo, amb els que van poder comentar els grans reptes de futur globals, com són la lluita contra el canvi climàtic, la reducció de les desigualtats o les polítiques d’inclusió en tots els àmbits. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT