PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot: «Com sempre i més que mai, necessitem la Unesco»

El cap destaca el lideratge de l’ens en educació, cultura, ciències i comunicació, durant el 75è aniversari

Per El Periòdic

La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, rep al cap de Govern, Xavier Espot, ahir.
La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, rep al cap de Govern, Xavier Espot, ahir. | Unesco / Christelle alix

El cap de Govern, Xavier Espot, va participar ahir en la cerimònia amb motiu dels 75 anys de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), que se celebra a París en el marc de la seva conferència general. En la seva intervenció, Espot va destacar el lideratge d’aquest organisme internacional «en matèria d’educació, cultura, ciències i comunicació», entesos «com a vectors essencials d’acostament entre els pobles. Els èxits col·lectius d’aquesta organització són indiscutibles», va subratllar.

En aquest sentit, el cap de Govern va refermar el valor del multilateralisme, que «continua sent una necessitat per afrontar tots els reptes del nostre món globalitzat, i la Unesco segueix sent un lloc privilegiat on les nacions es poden trobar, escoltar-se per entendre’s millor i treballar per no deixar ningú enrere». Espot va confirmar que, especialment en el marc de la pandèmia de la Covid-19, «com sempre i més que mai, necessitem la Unesco».

Així doncs, va posar en relleu que «Andorra vol renovar avui el seu compromís amb el multilateralisme inclusiu», i va recordar que «aquesta és una constant en el nostre compromís internacional». El cap de Govern va corroborar el «ple suport» del Principat a l’organització i va assenyalar que la pertinença a aquest fòrum «va contribuir significativament a la construcció de la nostra imatge internacional».

En declaracions a la premsa, Espot va refermar el ple suport d’Andorra a aquesta organització i la voluntat de seguir contribuint significativament als seus objectius. Així, Espot va recordar els diferents dossiers que Andorra té amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, com ara la candidatura transnacional per a Patrimoni Mundial sobre els testimonis materials de la construcció del coprincipat d’Andorra, que ha apuntat que té l’objectiu de posar en valor en l’escena internacional la realitat de la pervivència del nostre Estat com a estat de pau, concòrdia i desmilitaritzat.

La conferència general de la Unesco té lloc a la seu d’aquesta organització a París fins al 24 de novembre. Representants polítics dels 193 estats membres participen en els debats en relació amb les polítiques culturals i la protecció del patrimoni, el futur de l’educació i el lloc i l’ètica de la ciència i tecnologia a les nostres societats.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, també ha pres part en el debat de política general, que va tenir lloc el 10 de novembre. Per la seva part, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha participat en el segment d’alt nivell de la reunió mundial d’educació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT