PUBLICITAT

Encamp brinda per la reutilització

  • El Comú recull gairebé 800 ampolles de cava i xampany durant les festes de Nadal
E. A.
ENCAMP

Periodic
Contenidors plens d'ampolles de cava per ser reutilitzades, a Encamp. Foto: COMÚ D'ENCAMP

Reutilitzar abans de reciclar. Aquesta és una màxima de la gestió sostenible dels residus i, al capdavall, es tracta simplement de recuperar una pràctica que, per als nostres pares i padrins, era força habitual: retornar l'ampolla de vidre perquè, després de netejar-la, pugui ser reomplerta. Encamp és l'única parròquia que ha donat continuïtat a una campanya de recollida d'ampolles de cava que el Govern va impulsar fa tres anys. Els resultats han millorat any rere any i, durant les últimes festes de Nadal, el Comú encampadà va arribar a recollir 800 ampolles.

La campanya de recollida d'ampolles de cava i xampany per a la seva reutilització es va dur a terme a la parròquia entre el 15 de desembre i el 15 de gener. En total, es van arribar a recollir pràcticament 800 ampolles, una xifra que el Comú d'Encamp, a través d'un comunicat, valora molt positivament, «tenint en compte que supera de bon tros les dades de l'any passat, quan es van recollir unes 300 ampolles».

L'objectiu de la iniciativa és el de poder reutilitzar aquest tipus de material abans del seu reciclatge definitiu, com una manera d'estalviar energia i matèria primera. De fet, tal com van informar fonts comunals, una ampolla de vidre es pot arribar a reutilitzar de 40 a 60 vegades, en funció de la seva qualitat inicial, abans de reciclar-la.

Per tal que la campanya fos el més eficient possible, el Comú va distribuir diferents contenidors tant pel poble d'Encamp com pel Pas de la Casa. La majoria d'ells en llocs cèntrics per facilitar que els ciutadans hi poguessin portar les ampolles de casa, sense necessitat d'arribar-se fins a la deixalleria.

A més, als hotels i restaurants se'ls va avisar de la campanya, i membres del mateix Departament d'Higiene i Medi Ambient del Comú van ser els encarregats d'anar a recollir les ampolles en aquest tipus d'establiments. Tot plegat, per facilitar al màxim un gest en favor del medi ambient.

Una acció que es consolida

La primera vegada que es va fer aquesta acció va ser durant les festes del Nadal 2008-2009, quan el Govern va impulsar la campanya amb la col·laboració de tots els comuns. En aquella ocasió, el Comú d'Encamp va recollir gairebé el 50% del total d'ampolles del país.

Davant de l'èxit de participació per part de la ciutadania, la parròquia encampadana va ser l'única que va repetir l'experiència l'any següent, quan va recollir 300 ampolles. Veient la progressió ascendent, i les 800 ampolles d'aquest any, els responsables comunals han decidit programar de nou la campanya de cara a les pròximes festes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT