PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Unió Hotelera celebra les noves mesures de Salut

Les restriccions adoptades són les que fa poc va proposar Pujol al ministeri

Per Laia Bautista

Imatge d'arxiu del ministre de Salut Joan Martinez Benazet.
Imatge d'arxiu del ministre de Salut Joan Martinez Benazet. | ANA/L.G.

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va celebrar les noves mesures per la Covid-19 que es van aprovar el dimecres al Consell de Ministres. En aquest sentit, els establiments del país podran recuperar l’aforament del 100% i la mascareta serà opcional, sempre que es controli l’accés mitjançant el certificat Covid. Concretament, els locals d’oci nocturn podran tornar a obrir amb l’horari que tenien abans de la pandèmia, és a dir, fins a les 05.00 hores; i els establiments de restauració, oci i cultura tindran el dret d’escollir si fan ús del certificat o prefereixen mantenir les restriccions sanitàries.

Així doncs, el director de l’UHA, Jordi Pujol, va explicar a EL PERIÒDIC que «al final poder escollir entre el passaport Covid o no és la decisió menys dolenta que podien imposar des del Govern». Cal recordar que en la darrera reunió amb el Ministeri de Salut que va tenir Pujol, aquest va proposar que cada local pogués decidir entre el certificat Covid o mantenir les restriccions sanitàries, en altres paraules, que cadascú decidís què és el millor per al seu establiment.

El director de l’UHA va insistir que ens hem d’adaptar i s’ha de donar una oportunitat al passaport Covid. «A França com a molts llocs d’Espanya funciona molt bé, així que ens hem d’anar acostumant», va recalcar.

En definitiva, Pujol va posar en relleu que el Govern podria haver escollit una decisió o una altra, però, en comptes d’això, han donat l’oportunitat als locals per poder escollir l’opció que millor els convingui. «Encara que costi una mica assumir la decisió, s’ha de prendre», va recalcar, perquè, des del seu punt de vista, la gent estaria més frustrada si l’Executiu hagués imposat una de les dues opcions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT