PUBLICITAT

Encamp

Queixes dels veïns del Mirador per la pavimentació nocturna

Els tremolors i els sorolls de la maquinària han afectat el son dels encampadans de la zona

Per Laia Bautista

Un moment de la pavimentació al carrer del Mirador, ahir a la matinada.
Un moment de la pavimentació al carrer del Mirador, ahir a la matinada. | L.B.S.

La matinada d’ahir veïns de la zona del Mirador d’Encamp no van poder descansar com els hauria agradat a causa dels treballs de pavimentació que s’estan duent a terme des del dilluns. Els cartells que hi ha penjats als fanals del carrer indiquen que hi ha talls puntuals de la circulació i està prohibit estacionar des de la cruïlla de l’avinguda François Mitterand fins a la cruïlla del carrer del Riu Blanc a causa de la pavimentació del carrer del Mirador. Les obres van començar el dilluns a les 09.00 hores i acabaran avui a les 18.00 hores.

Els veïns amb els quals va poder contactar EL PERIÒDIC van recalcar que la senyalització no informava sobre la pavimentació nocturna que va tenir lloc la matinada d’ahir dels volts de les 22.00 hores fins a les 06.00 hores, i que també han tingut lloc aquesta darrera matinada. Dos veïns del número 31 van exposar que les entitats responsables haurien d’haver avisat el mateix dia de l’obra nocturna –o que aparegués al mateix cartell–, perquè els va agafar per sorpresa. «Durant el dia t’esperes que facin soroll, però de nit no», va esmentar un d’ells. Altres ciutadans van afegir que el cartell era poc comprensible sobre quan i a on es podia estacionar, a banda del fet que, només deixaven entrar als vehicles que tenien pàrquing interior. «No et deixaven apropar fins a casa ni per deixar la compra», va declarar un veí del número 31.

Tot i que hi ha alguns encampadans de la zona que van poder agafar el son –com així ho van indicar uns veïns del número 21 i del 35–, altres van explicar que van tenir moltes dificultats per adormir-se, com va ser el cas d’un ciutadà del número 26 que, a més, pateix de problemes d’insomni. «És molt injust que el comú pugui saltar-se la llei per conveniència, quan legalment no es pot fer soroll a partir de les 22.00 hores fins a les 08.00 hores de l’endemà», va explicar, fet pel qual va traslladar en les xarxes socials el seu enuig davant la situació que va viure a la matinada. Així doncs, va declarar que «s’hauria d’haver fet la pavimentació durant el matí, quan molta gent treballa, i no a la nit quan les persones volen descansar», un punt de vista amb el qual altres veïns de la zona també van estar d’acord. En el número 31, un veí que comença el seu horari laboral a les 08.00 hores, també es va veure afectat per l’obra nocturna i va denunciar que, encara que només hagin sigut dos dies, «no han tingut en compte que és essencial tenir un bon descans per rendir tant a la feina com a l’escola».

Durant la matinada, alguns veïns van experimentar diversos tremolors per tot el pis, fet que va provocar fins i tot la caiguda de diversos objectes de la llar. «Em van caure algunes coses del lavabo, tant quan van fer els treballs de la vorera com els de pavimentació», va traslladar una veïna del número 35. Tot i que els tremolors provenien de la maquinària per la pavimentació de la carretera, en un primer moment, i arran dels terratrèmols que hi ha hagut recentment al Principat, alguns van arribar a pensar que es tractava de tremolors naturals.

Davant aquesta situació, el Comú d’Encamp va assegurar que pels mitjans de comunicació, les xarxes socials i el web del comú ja es va informar d’aquests dos dies de treballs nocturns i van explicar que el motiu pel qual es realitzen en aquesta hora és per minimitzar les afectacions dels veïns per les entrades i sortides dels vehicles als corresponents domicilis. A banda d’això, des del comú van demanar disculpes als veïns del Mirador per l’absència de les dates de la pavimentació nocturna als cartells del carrer. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT