PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tornada exigent

La selecció rep Polònia en la darrera finestra internacional després de les fites aconseguides davant San Marino

Per David Sansaloni

Iker Álvarez de Eulate i Marc Vales en l’entrenament previ al partit davant Polònia.
Iker Álvarez de Eulate i Marc Vales en l’entrenament previ al partit davant Polònia. | FAF

Tornada a la realitat per a la selecció absoluta. Després de la màgica nit viscuda a San Marino en l’últim partit disputat en aquests European Qualifiers, els homes dirigits per Koldo Álvarez de Eulate tornen a la gespa per enfrontar un rival de talla mundial com és el combinat de Polònia.


Andorra va escriure una nova pàgina en la seva història amb la darrera victòria, que va suposar que, per primera vegada, se sumessin sis punts en una fase classificatòria i, a més, amb una golejada com va ser el 0-3 registrat. Mai la tricolor havia marcat tants gols en una finestra internacional, i ara, en paraules de Marc Pujol i el mateix seleccionador, la selecció buscarà superar aquesta fita i fer-se amb la seva sisena victòria oficial i 10a en total. No obstant això, a la selecció tan sols li queden dos partits exigents per finalitzar amb aquesta fase de grups, davant Polònia avui, a partir de les 20.45 hores a l’Estadi Nacional, i contra Albània el pròxim dilluns, també a les 20.45 hores a l’Air Albania Stadium.


Per a afrontar aquest últim esglaó, Koldo Álvarez de Eulate ha incorporat fins a cinc cares noves respecte a l’anterior, algunes forçades per lesió, com és el cas d’Ilde Lima, i altres han estat per decisió tècnica. Així doncs, Adri Rodríguez (Atlètic Escaldes), Albert Reyes (Inter Escaldes), Ludovic Clemente (Inter Escaldes), Àlex Martínez (Atlètic Escaldes) i el jove integrant de la sub-21, Albert Rosas (CA Monzón). Per contra, han caigut de la llista Ilde Lima, Emili Garcia, Chus Rubio, Marc Rebés, Jordi Rubio i Aaron Sánchez. Sobre la presència de Rosas a la llista, el tècnic basc va comentar que «està en un bon moment de forma i crec que és una bona oportunitat per premiar totes les coses bones que està fent amb el seu equip i amb la selecció sub-21, a més del fet que podrà anar agafant aquestes diferències de l’absoluta i tant de bo puguem comptar amb ell en moltes més ocasions».


Pel que fa a Polònia, el combinat de Paulo Sousa arriba amb cares molt conegudes, com la del davanter del Bayern de Munic Robert Lewnadowski, el porter de la Juventus Wojciech Szczesny o un vell conegut de la lliga espanyola com és Grzegorz Krychowiak. Sobre els pròxims partits va parlar Joan Cervós, que va declarar que «sabem que Polònia és un rival difícil, perquè es juga la classificació, però nosaltres farem tot el possible per posar-los-hi les coses difícils». Individualment, el jugador tricolor també va fer referència a Lewandowski, de qui ha dit que per frenar-lo «cal que estiguem junts, fer les coses bé i treballar molt, i buscar el nostre moment al contraatac».


Sobre la posada en escena dels polonesos va parlar el capità de la selecció, Marc Pujol, qui va destacar que «preparem tots els partits esperant la millor versió dels nostres rivals, i a partir d’aquí pot donar-se un context o un altre». El migcampista també va recalcar que la motivació dels jugadors segueix intacta després de les fites aconseguides davant San Marino, i va assenyalar que, «malauradament, les nostres fites històriques poden donar-se a cada partit. L’objectiu principal avui dia és puntuar en cada duel, tot i que és cert que les metes principals que teníem per a aquest campionat eren les de superar a San Marino».


D’altra banda, Koldo Álvarez de Eulate va posar el focus en dos aspectes clau: que els minuts vagin en contra de Polònia i a favor d’Andorra i que els tricolor estiguin dins del partit el màxim temps possible. «Ens preocupen moltes coses de Polònia, no tan sols Lewandowski, però hem d’intentar entrar al duel com cal, i això serà una part fonamental de cara al resultat final». Tanmateix, el seleccionador va ser contundent amb relació al sostre del combinat del Principat, manifestant que «no tindria sentit estar aquí si no tinguéssim nous objectius i ganes de guanyar o puntuar contra Polònia. És clar que patirem, i durant molts minuts, perquè és una selecció físicament molt potent i, junt amb Albània, la que més ha evolucionat dins d’aquest torneig». Els polonesos estan obligats a guanyar si volen aferrar-se a la segona plaça del grup. 

 

Les decles

 

Koldo Álvarez de Eulate - Seleccionador absolut

«No tindria sentit estar aquí si no tinguéssim nous objectius i ganes de guanyar o puntuar contra Polònia»

 

Marc Pujol - Capità de la selecció absoluta

«Les nostres fites històriques poden donar-se a cada partit. L’objectiu principal avui dia és puntuar en cada duel»

PUBLICITAT
PUBLICITAT