Màgia al Poliesportiu

El MoraBanc posa fi a la ratxa d’imbatibilitat del Partizan NIS Belgrade i suma la seva tercera victòria

Per David Sansaloni

Diagne esmaixa en una jugada del partit d'ahir davant el Partizan al Poliesportiu | Albert Martin / BCA

El MoraBanc va patir al Poliesportiu, però va aconseguir fer-se amb la seva tercera victòria a l’EuroCup en vèncer el Partizan NIS Belgrade per un ajustat 61-60. D’aquesta manera, els andorrans van trencar amb la ratxa d’imbatibilitat dels serbis, que fins al moment encara no havien conegut la derrota en la competició europea, registrant tres victòries.

El partit no va poder començar amb més disputa per part dels dos equips. Minut i mig va tardar el Partizan a obrir el marcador després que el MoraBanc no aconseguís materialitzar les primeres possessions fins que Codi Miller-McIntyre estrenés el caseller tricolor. Els homes d’Ibon Navarro es van mostrar molt capficats en el duel, sobretot en tasques defensives, amb una bona aportació en el rebot per part de Víctor Arteaga i Amine Noua. Els serbis tan sols van poder recórrer a les individualitats del base Yam Madar, que en els primers cinc minuts va ser l’encarregat d’anotar la meitat dels punts del seu equip.

Per la part tricolor el que va seguir faltant en el primer quart va ser encert de cara a la cistella. Ni Oriol Paulí ni Drew Crawford van trobar la sort des de la línia de tres punts, però el primer va ser dels millors del MoraBanc en el primer quart a protagonitzar la gran majoria de jugades d’atac dels locals. No obstant això, la negativa de la pilota a entrar des dels 6,75 metres va canviar amb l’entrada a pista de David Jelínek. L’esperit competitiu i el joc dels tricolor va superar el del Partizan, fet que va provocar el temps mort de l’entrenador visitant, Zeljko Obradovic, però que no va ser suficient per frenar la bona imatge dels del Principat (16-12).

En el segon quart, el llast dels locals van seguir sent els tirs exteriors. Des de l’encert de Jelínek ni Hannah (0/3) ni Morgan van ser capaços de sumar de tres punts, aspecte que va reviure per al Partizan gràcies a Zach Leday (2/3). El marcador es va capgirar i el MoraBanc es va veure sis punts a baix, fet que va obligar Ibon Navarro a demanar el temps mort. Complet canvi de papers: els d’Obradovic van començar a ser l’equip invicte a l’EuroCup, mentre que els tricolor van perdre a poc a poc el caràcter del primer quart. Amb l’entrada a pista d’Avramovic la pressió sobre Miller-McIntyre va augmentar, desencadenant algunes pèrdues que van acabar amb cistelles fàcils. A la pintura, Arteaga semblava que era l’únic jugador capaç d’aturar l’envergadura d’Smailagic, mentre que la diferència en el marcador al final de la primera meitat va estar en el tirs de dos: 36,8% d’efectivitat per al MoraBanc i 41,7% per al Partizan (24-32).

Els dos primers minuts del tercer període van tenir nom i cognoms: Víctor Arteaga. La lluita amb Smailagic va ser d’allò més intensa, i sumada al caràcter de Paulí i Miller-McIntyre van fer alçar el Poliesportiu del seient. Aquest va ser el punt d’inflexió, i a partir d’aquí van venir els millors minuts per als andorrans. Les peces clau van anar sortint, i a l’aportació d’Arteaga, Paulí i Jelínek també es van agregar les cistelles de Crawford i Miller-McIntyre, i si on al segon quart s’hi va establir un 8-20 de parcial, al tercer el MoraBanc va pujar l’aposta, instaurant un joc vertiginós que va provocar la remuntada, amb un 24-8 a favor (48-40).
Als homes d’Ibon Navarro els esperaven els darrers 10 minuts, que van estar carregats de tensió. Durant els primers minuts el marcador no va agafar diferència a favor de cap dels dos equips, però sí que van ser petites diferències les que van fer que els serbis retallessin fins a posar-se 55-53 quan faltaven cinc minuts per al final. Amb un parcial de 7-13, Ibonn Navarro havia de rectificar alguns aspectes al parquet i els tricolor van contestar totes i cadascuna de les comeses dels seus rivals. Amb el 59-58 al lluminós, una cistella de Hannah i dors tirs lliures de Punter van posar el 61-60, que ja no es mouria a Andorra la Vella. D’aquesta manera, el MoraBanc trencava la jerarquia del Partizan aconseguint una victòria ben merescuda.

Les claus

Intensitat: Quan el MoraBanc va estar 100%, com a equip, dintre del partit va ser quan van treure l’avantatge en el marcador.

Encert: Cada cistella errada semblava que pesés una tona a la samarreta, però l’equip va aconseguir trobar la sortida.

Segon quart: Com a Tenerife, un segon quart amb tan sols vuit punts anotats feia presagiar el pitjor escenari possible.

Reacció: Del 8-20 de parcial en el segon quart es va passar a un 24-8 en el tercer, que va ser la diferència entre guanyar o perdre.

El destacat: Oriol Paulí

Caràcter: Durant els minuts que el català va ser a la pista es va posar l’equip a l’esquena, fent gala del caràcter guanyador i competitiu, el qual coneix ben bé l’aficionat tricolor.

Moments clau: Paulí va estar fi quan havia d’estar-ho. Va prendre les regnes durant el primer quart, i després d’un segon per a oblidar va provocar el punt d’inflexió en el tercer per remuntar.

Mà dreta: En cada contraatac i en cada jugada d’estratègia va estar Oriol Paulí, sempre disposat a rebre la pilota quan la pressió sobre Hannah o Miller-McIntyre era massa excessiva.