PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 27a Temporada Andorra la Vella s’iniciarà amb Perales

El tenor Joseph Calleja i el grup de dansa Béjart Ballet Lausanne actuaran a l’esdeveniment

Per El Periòdic

A l’esquerra, el cantautor espanyol José Luis Perales. A la dreta i adalt, el cantant d’òpera Joseph Calleja i, a baix, el grup de Béjart Ballet Lausanne.
A l’esquerra, el cantautor espanyol José Luis Perales. A la dreta i adalt, el cantant d’òpera Joseph Calleja i, a baix, el grup de Béjart Ballet Lausanne. | Mora Banc

El cantautor, compositor, productor i escriptor espanyol, José Luis Perales, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la Temporada Andorra la Vella, que aquest any celebra la 27a edició. D’aquesta manera, i tal com van informar ahir la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, el director artístic de l’espectacle, Josep Maria Escribano, i la directora de comunicació i marca de MoraBanc, Mireia Maestre, la primera actuació tindrà lloc el pròxim diumenge 28 de novembre a les 20.00 hores de la mà d’un dels artistes més reconeguts de l’imaginari musical.

Escribano va detallar que l’actuació del cantautor espanyol, anomenada Baladas para una despedida, serà un repàs de tot el seu repertori musical fins al moment, ja que el Principat esdevindrà una de les parades de la seva gira de comiat dels escenaris. «Vindrà amb un format d’orquestra de set músics i donarà una volta a totes les seves cançons per acomiadar-se», va dir. A més, el director artístic va puntualitzar que en un primer moment Andorra no formava part de les destinacions incloses a la gira final de Perales, però gràcies als seus contactes finalment podrà ser una realitat. «Està encantat de venir i fins i tot es quedarà un parell de dies amb la seva dona per fer compres i conèixer el país», va afegir.

La segona actuació de la Temporada Andorra la Vella serà la de Joseph Calleja, un «tenor de primera categoria» qui dedicarà la primera part de la funció a l’òpera, interpretant a grans mestres d’aquest art escènic, i la segona a un estil «més lleuger» amb composicions napolitanes. L’espectacle tindrà lloc el 4 de desembre a les 20.00 hores. Els encarregats de cloure l’edició 2021-2022 serà la dansa del Béjart Ballet Lausanne, que tindrà lloc el 27 de gener a les 20.00 hores. Tal com va esmentar Escribano, es tracta d’un ballet de «referència mundial» que s’encarrega d’obrir la disciplina a un públic molt més ampli. A la Temporada executaran l’espectacle t’ M et variations, una funció que pretén retre homenatge al seu creador, Maurice Béjart, qui va traspassar l’any 2007. 

La cònsol major de la capital també va anunciar que estan treballant en la possibilitat de fer una quarta actuació de cara al mes de febrer per acabar de rematar la Temporada, la qual seguiria la línia de les darreres edicions amb l’espectacle d’un pianista o violinista. Tanmateix, van indicar que no poden confirmar-ne la celebració perquè «s’hi està treballant i encara no s’ha decidit». Amb aquest context, Marsol va recordar que la passada Temporada només es van poder celebrar dos espectacles a causa de la irrupció de la pandèmia el març del 2020 i va afirmar que des de la corporació i l’organització «estem molt contents de poder-la recuperar».

Per la seva banda, Escribano va posar en relleu que l’esdeveniment ha esdevingut, amb el pas dels anys, en un «refent internacional» des del punt de vista de la dansa, la lírica i dels concerts que s’han dut a terme, per la qual cosa no tenen cap dubte que les actuacions seran molt ben rebudes pel públic local i pels turistes, ja que són «tres espectacles que ofereixen un ventall molt ampli amb propostes de primera qualitat internacional». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT