PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sánchez demana sobre els indicadors d’habitatges

El PS entra una reserva d’esmena en relació amb l’arrendament de pisos

Per El Periòdic

Els consellers socialdemòcrates Roger Padreny i Carles Sánchez.
Els consellers socialdemòcrates Roger Padreny i Carles Sánchez. | PS

El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez ha entrat una pregunta oral a Sindicatura sobre la creació del sistema d’indicadors de l’habitatge que el Govern haurà de respondre a la sessió del proper 18 de novembre. 

Sánchez ha exposat la qüestió arran de les declaracions efectuades a la premsa pel ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, el passat 30 d’agost on va anunciar la creació d’aquest sistema i va manifestar que s’estava treballant en un informe fruit del sistema d’indicadors. Per aquest motiu, el conseller general socialdemòcrata va sol·licitar conèixer quina és la situació actual de l’aplicació del sistema d’indicadors d’habitatge.

En un altre sentit, Sánchez i el conseller socialdemòcrata Roger Padreny han entrat a Sindicatura una reserva d’esmena al Projecte de llei de mesures de protecció i flexibilització del mercat d’arrendament d’habitatge, de les condicions essencials dels habitatges de preu assequible i de millora del poder adquisitiu. Els consellers socialdemòcrates van proposar modificar l’apartat 1 de l’article 3 del Projecte de llei i incloure en el redactat perquè la definició del «preu assequible» prengui com a referència l’Ingrés Familiar Medià (IFM). Una renda que ponderi amb l’Índex de Preus de referència en funció de la zona i de la tipologia d’habitatge i que no pugui superar el 30% de l’IFM. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT