PUBLICITAT

L'Institut de Drets Humans mostra el seu suport a la presidenta, Elisa Muxella

L'entitat reivindica la presumpció d’innocència i la llibertat d’expressió per a tothom

Per El Periòdic

La presidenta de l'Institut de Drets Humans d'Andora, Elisa Muxella.
La presidenta de l'Institut de Drets Humans d'Andora, Elisa Muxella. | EL PERIÒDIC

L'Institut de Drets Humans d'Andorra ha fet públic avui el següent comunicat:

L’INSTITUT DE DRETS HUMANS D’ANDORRA

Arran de la publicació al Diari d’Andorra el dia 8 de novembre d’enguany d’una noticia sobre la Presidenta de l’Institut, Elisa Muxella Molins en referència a la seva presumpta implicació en el cas Dorribo, l’assemblea de l’IDHA s´ha reunit aquest 9 de novembre per analitzar la situació i mostrar el seu suport a la presidència.

Així l’assemblea ha decidit, en primer terme, que renova la confiança en la nostra presidenta, que des del 2011 i cada cinc anys pel cap baix, rep alguna notificació judicial relacionada amb el cas Dorribo. Una maniobra per obtenir la conseqüent posada en escena mediàtica, i el corresponent desprestigi de la persona i de retruc de l’IDHA.

En segon lloc, remarcar la feina que fem de manera altruista i no sempre reconeguda, i que pot suscitar recances en mitjans polítics atès que la realitat social, econòmica i judicial, entre d’altres, no és la mateixa que proclamen els poders públics.

Recordar que l’article 2 dels nostres estatuts diu:

“Les finalitats de l’INSTITUT DE DRETS HUMANS D’ANDORRA són l’estudi, la investigació́, la divulgació́, la promoció́, la defensa dels Drets Humans i la denúncia de les seves violacions.

L’associació́ persegueix aquestes finalitats des d’una perspectiva interdisciplinària, especialment a partir de la Constitució́ Andorrana, la Declaració́ Universal de Drets Humans de les Nacions Unides i la Convenció́ per a la Salvaguarda dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals del Consell d’Europa, amb la voluntat d’esdevenir un instrument d’assessorament de les diferents institucionsdel Principat d’Andorra a l’hora de desenvolupar i normalitzar els Drets Humans al nostre país.

Per fer possibles aquests objectius, l’associació està oberta a totes les opinions compromeses en la defensa dels Drets Humans, i col·labora amb entitats i organitzacions publiques i privades, nacionals i internacionals que puguin facilitar la consecució d’aquests fins.”

Dit això reivindiquem, per tant, entre d’altres, la presumpció d’innocència i la llibertat d’expressió per a tothom, i també per la nostra presidenta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT