PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

12 nous positius i un ingressat menys a l’hospital per la Covid-19

Macron es manté a favor de la tercera dosi de la pauta de vacunació

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA/M.P.

Salut ha detectat 12 nous positius en les darreres 24 hores, que eleven la xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia a 15.717. A més, en aquestes 24 hores també han superat la malaltia 12 persones, i per tant, els casos actius es mantenen en 195. Pel que fa a les altes totals, ahir se situaven en 15.392. Les defuncions fins a la data segueixen sent de 130. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha una persona menys ingressada a planta respecte a aquest dilluns. A hores d’ara resten dues persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i una persona es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI) sota ventilació mecànica.

Quant a la població escolar, continua sense haver-hi cap aula sota vigilància activa, i les aules sota vigilància passiva han disminuït i en aquests moments n’hi ha 23 (-4). Finalment, des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han administrat 108.449 vacunes, de les quals 54.829 són primeres dosis, 53.320 segones i 300 terceres.

França/ D’altra banda, el president de la república francesa i copríncep, Emmanuel Macron, es va mostrar a favor de la tercera dosis de la vacuna i va posar de manifest que a partir del 15 de desembre, el passaport Covid-19 estarà condicionat per la tercera dosis a les persones majors de 65 anys i als més vulnerables. Tanmateix, va explicar que en una setmana els positius han augmentat un 40%, fet que ha provocat de nou la pressió hospitalària a França.

PUBLICITAT
PUBLICITAT