PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Doria i Jiménez optaran a la beca de solidaritat olímpica

El COA espera una resolució formal per donar els noms de la resta d’esportistes

Per El Periòdic

Doria i Jiménez en unes imatges d'arxiu.
Doria i Jiménez en unes imatges d'arxiu. | M. Doria / V. Jiménez

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va comunicar ahir que les esportistes del país, la palista Mònica Doria i la tennista Vicky Jiménez, són les úniques confirmades per optar a la beca de solidaritat olímpica atorgada pel Comitè Olímpic Internacional (COI). L’entitat del Principat va haver d’aclarir unes informacions que van sortir publicades, les quals afirmaven que també es coneixien la resta d’esportistes andorrans que entrarien en la llista per aconseguir dita ajuda.


Els atletes Pol Moya i Nahuel Carabaña, el nedador Bernat Lomero i la gimnasta Maria González serien els noms que estarien sobre la taula per presentar la seva sol·licitud al COI, però segons el COA «parlar de qualsevol altre esportista [a excepció de Doria i Jiménez] seria imprudent per la nostra part». Cal recordar que és la comissió tècnica del mateix COA qui, de les 11 peticions d’esportistes presentades per les diferents federacions del país, ha escollit aquelles que ha cregut més vàlides o amb més opcions per a rebre dita ajuda econòmica, que aportaria uns 1.000 dòlars (uns 900 euros) al mes perquè els competidors preparessin el cicle olímpic.


Ara, la decisió està en mans del COI, qui hauria de notificar a l’entitat andorrana quins han estat els esportistes finalment premiats, i la qual no hauria de trigar a saber-se més enllà del pròxim mes de desembre. La beca de solidaritat olímpica sembla que ha augmentat gradualment la seva importància al país, a causa de la polèmica que va hi haure entre la Federació Andorrana de Natació (FAN) i el COA, que va deixar sense Jocs Olímpics de Tòquio als nedadors Bernat Lomero i Nàdia Tudó precisament per donar més importància a les ajudes del COI. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT