PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot i Cunillera posen en relleu la cooperació sanitària i de connexions

Ambdós representants coincideixen en l’excel·lent lligam entre Estats veïns

Per El Periòdic

Teresa Cunillera, Xavier Espot, Àngel Ros i Vicenç Mateu, ahir.
Teresa Cunillera, Xavier Espot, Àngel Ros i Vicenç Mateu, ahir. | Govern d\'Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, es va trobar ahir amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per tractar diversos temes d’interès bilateral, com és el cas de la cooperació sanitària i de la col·laboració en matèria d’infraestructures i connexions entre ambdós països. Així ho va informar el Govern a través d’un comunicat de premsa, on també van posar en relleu que tant Espot com Cunillera van coincidir en l’excel·lent relació entre els dos governs, que des que van iniciar els contactes bilaterals, s’han anat dotant de mecanismes de comunicació.

D’una banda, pel que fa a la col·laboració sanitària, ambdós representants van destacar l’estreta cooperació establerta en el context de pandèmia, compartint i intercanviant les dades i l’estratègia epidemiològica. En aquest sentit, Espot va agrair un cop més a l’executiu espanyol l’abastiment de 30.000 vaccins contra la Covid-19 proporcionats fins a la data. Així mateix, en el marc de la trobada, també van destacar el treball que s’està duent a terme per impulsar la col·laboració transfronterera ja existent en l’àmbit de la salut en benefici de la ciutadania del territori, sigui quin sigui el costat de la frontera en el que resideixen.

Durant la reunió també es va abordar la col·laboració en matèria d’infraestructures i connexions entre els dos territoris per tal de facilitar la promoció turística, així com les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països i el desenclavament del territori pirinenc. Paral·lelament, el cap de Govern va compartir amb la delegada del govern espanyol a Catalunya l’actualitat social, política i econòmica dels dos països, i van abordar els reptes per la recuperació en el context després de la pandèmia del coronavirus. En definitiva, ambdós van celebrar que es mantinguin les tradicionals bones relacions de veïnatge entre Andorra i Espanya.

A la trobada, que va tenir lloc a la seu de la delegació del govern d’Espanya a Catalunya –situada a Barcelona–, també hi van ser presents l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, i l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT