PUBLICITAT

Andorra la Vella

Toca treure l’esperit

El MoraBanc rep el Partizan NIS Belgrade, un dels tres equips que queden invictes en la competició europea

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre defensa una jugada en el darrer partit d'EuroCup davant l'Hamburg Towers.
Miller-McIntyre defensa una jugada en el darrer partit d'EuroCup davant l'Hamburg Towers. | Marvin Contessi

    El MoraBanc afronta la quarta jornada d’aquesta nova EuroCup davant d’un rival com és el Partizan NIS Belgrade, ni més ni menys que un dels tres equips que queden invictes en la competició europea. Tres victòries de tres possibles ha registrat fins al moment el conjunt dirigit per un vell conegut de l’ACB, Zeljko Obradovic, que disposa d’una plantilla que barreja joventut i experiència, amb jugadors que també han tingut la seva etapa a l’NBA.


Per la seva part, els tricolor no arriben en les millors condicions, ja no sols per la darrera derrota davant el Lenovo Tenerife a la Lliga Endesa, sinó també per les nombroses baixes i d’altres integrants que arrosseguen problemes físics. No obstant això, l’entrenador adjunt del MoraBanc, Paco Vázquez, va declarar que «comptem amb una plantilla llarga que ens permet seguir competint, i és clar que els jugadors que tinguem disponibles demà [avui] per a jugar seran en els que dipositarem tota la confiança». Tanmateix, Vázquez va explicar que la clau del partit passarà per la intensitat, recalcant que «per a guanyar s’han d’ajuntar molts factors, però sobretot hem de mostrar la nostra millor versió contra un equip fet per a sortir campió».


De moment no se sap si Ibon Navarro podrà comptar amb Babatunde Olumuyiwa per a la trobada, en sortir encara pitjor del que va arribar a Tenerife la passada jornada. El cas de Moussa Diagne sembla ser més senzill, ja que es va tractar dels problemes gastrointestinals i gairebé 100% segur podrà estar davant el Partizan, com també Nacho Llovet, qui ja ha entrat en dinàmica d’equip tot i que encara es troba lluny del seu millor estat de forma.


Qui si estarà és Codi Miller-McIntyre. El base està sent la referència més constant per al MoraBanc, ja sigui per la seva aportació en punts o assistències. De fet, McIntyre se situa com a líder en assistències de l’EuroCup, amb 9,3 de mitjana per partit. L’estatunidenc va ser clar respecte al que està sent l’equip fins avui dia, afirmant que «si som capaços de jugar durant 40 minuts, pocs equips seran capaços de guanyar-nos amb aquesta situació», fent referència al fet que les derrotes que han tingut, tant a l’ACB com a l’EuroCup, ha tingut contexts on el conjunt havia deixat de competir en molts moments, creant una distància en el marcador massa llarga per poder recuperar-la posteriorment. D’altra banda, el base, que ha compartit alguns minuts a la pista amb altres jugadors de la seva posició, com pugui ser Clevin Hannah, es va mostrar «encantat de poder estar al parquet amb jugadors com aquests, que donen versatilitat a l’equip i et posen les coses molt més fàcils».

 

Marge de millora

 

Tant Vázquez com Miller-McIntyre van coincidir en l’argument que l’equip, tant els jugadors com el cos tècnic, té un gran marge de millora. El discurs, que normalment adopta Ibon Navarro, és compartit per la resta d’integrants, que també fan menció a la delicada situació de plantilla que travessa el club. «No podem estar mirant el calendari perquè si no ens moriríem», va dir Vázquez amb relació a l’exigent de l’any competitiu, mentre afegia que «la renovació d’Arteaga, a més de ser un jugador que ens pot aportar moltíssimes coses, ha estat una decisió presa també pensant en el nombre de jugadors que tenim. L’any passat, si no haguéssim tingut una plantilla llarga, els problemes haurien sigut molt pitjors». El Partizan, doncs, serà una prova més, tal vegada la més complicada del que va de temporada, per determinar si la situació que travessa el club pot arribar a preocupar a l’aficionat. 

 

Les decles

 

Paco Vázquez - Entrenador adjunt del MoraBanc

«Per a guanyar s’han de juntar molts factors, però sobretot hem de mostrar la nostra millor versió contra un equip fet per a sortir campió»

 

Codi Miller-McIntyre - Jugador del MoraBanc

«Si som capaços de jugar durant 40 minuts, pocs equips seran capaços de guanyar-nos amb aquesta situació»

PUBLICITAT
PUBLICITAT