PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Calvó participa en la jornada de la francofonia a la COP26

La trobada intenta ajudar els països en desenvolupament perquè avancin cap a la transició energètica

Per El Periòdic

Calvó i Rossell amb la ministra d’Europa i les Amèriques del Regne Unit, Wendy Morton.
Calvó i Rossell amb la ministra d’Europa i les Amèriques del Regne Unit, Wendy Morton. | Govern d\'Andorra

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, acompanyada del secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, va prendre part a la reunió ministerial de la francofonia Sinergies d’acció, innovacions i bones pràctiques. Per una acció climàtica més visible en la francofonia. La trobada es va celebrar ahir en el marc de la Conferència de les Parts relativa al Conveni marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26).

La reunió va comptar amb la participació, també, dels ministres del Canadà, Tunísia i Costa Ivori, entre d’altres, i es va parlar sobre quines són les millors eines i vies per facilitar l’accés al finançament als països en desenvolupament perquè puguin avançar cap a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta és una de les demandes que s’ha posat sobre la taula al llarg de la celebració de la COP26.

En la primera jornada de treball de la delegació andorrana, i en la segona setmana de celebració de la conferència de les parts, la ministra també es va reunir ahir a Glasgow amb la ministra d’Europa i les Amèriques del Regne Unit, Wendy Morton. En la trobada, de caràcter institucional, Calvó va agrair l’impuls de la conferència per poder tornar a posar al centre les polítiques d’acció climàtica necessàries per frenar el canvi climàtic. Morton va valorar positivament la participació andorrana a la conferència.

Durant la bilateral, es van tractar aspectes d’innovació, sobretot en matèria de canvi climàtic, i ambdues delegacions es van emplaçar a fer una nova trobada per aprofundir en la temàtica. Així mateix, les dues representants també van valorar positivament l’estat de bones relacions bilaterals entre Andorra i el Regne Unit.

Per altra banda, Calvó va ser present a la sessió plenària d’alt nivell de ministres de Medi Ambient que s’està desenvolupant aquesta setmana. Precisament, la ministra participarà avui en la reunió i en la declaració nacional exposarà davant de la comunitat internacional quins són els avenços duts a terme per Andorra en favor de la lluita contra el canvi climàtic així com les accions que s’han implementat fruit dels compromisos adquirits.
De manera paral·lela a l’agenda de la ministra, el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, també va celebrar una reunió bilateral amb la seva homòloga xilena, Maria Carolina Urmeneta. Ambdós representants van poder intercanviar sobre l’ordenament jurídic en matèria climàtica de cada país i sobre l’acció concreta per mitigar els efectes provocats pel canvi climàtic. En aquest aspecte, Miquel va apropar a Urmeneta els principals punts que inclou la llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), aprovada per unanimitat pel parlament andorrà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT