PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Español treu la segona posició escratx a Tàrrega

El pilot de l’ACA Esport, tot i bolcar, aconsegueix finalitzar el test

Per El Periòdic

Español-Coronado durant el Ral·li de Tàrrega.
Español-Coronado durant el Ral·li de Tàrrega. | FotoEsport

El jove pilot de l’ACA Esport Àlex Sito Español va aconseguir una bona segona posició escratx al Ral·li de Tàrrega, una prova que Español i el seu equip van decidir participar-hi a manera de test de preparació per a la cita decisiva del Rally del Reino de León 2021, en el qual l’andorrà es jugarà el títol de campió de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra de dues rodes motrius (2RM). Ambient fred, sol radiant i molts aficionats en l’única especial de la prova de l’Escuderia Tárrega. Una especial de gairebé 13 quilòmetres que es va disputar en dues ocasions en un sentit, i dos cops més en sentit contrari.


Amb Axel Coronado a la seva dreta en l’habitacle del Peugeot 208 Rally4, Sito va iniciar la prova a bon ritme. Es va situar en la quarta posició de la classificació absoluta en la primera especial, però en el segon pas per la mateixa especial les coses es van torçar i Sito-Coronado van acabar amb el Peugeot bolcat. «En una de les corbes llargues del recorregut amb molta grava, se’m va escapar de darrere i suposo que la part central del cotxe va tocar amb el desnivell de la carretera. Vam poder arribar a l’assistència convençuts que no podríem seguir», va declarar Español.


Amb la sort de poder seguir, la segona posició escratx aconseguida en aquesta especial va ser la millor manera d’oblidar-se de l’incident. En l’última cronometrada del ral·li, mancant tres quilòmetres per a la línia d’arribada, van trobar la pols del vehicle que els precedia i, amb la visibilitat sota mínims, van decidir aixecar el peu i donar per finalitzat el test. «Soc de l’opinió que en una competició sempre s’aprèn, i si les coses van malament encara més. Estic convençut que s’hagués pogut evitar la bolcada, i la meva reacció, potser, no ha estat la millor, però no hi ha dubte que la lliçó l’he après», va dir l’andorrà en acabar la jornada. El Ral·li de terra Reino de León 2021 es disputarà el pròxim dia 4 de desembre. De moment, l’equip VallBanc encara no ha descartat fer algun test més abans de la cita. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT