PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mínim fins al 2022

L’entrenador del MoraBanc tanca qualsevol mena de dubte sobre la seva continuïtat aquesta temporada

Per David Sansaloni

Ibon Navarro en l’últim partit de lliga, davant el Lenovo Tenerife a l’illa.
Ibon Navarro en l’últim partit de lliga, davant el Lenovo Tenerife a l’illa. | acb Photo / E. Cobos

El MoraBanc va encetar la setmana sumant un esglai més al cos. Als problemes de lesions i altres maldecaps que arrossega l’equip, Mundo Deportivo s’encarregava de destapar un suposat interès de l’Hereda San Pablo Burgos en Ibon Navarro, com a substitut de Zan Tabak a la banqueta, després que els burgalesos hagin recollit quatre derrotes seguides a l’ACB. No obstant això, a primera hora de la tarda, va ser el mateix Ibon Narro qui va desmentir aquesta informació amb una piulada a Twitter, on el tècnic tan sols va compartit una imatge d’una samarreta del MoraBanc amb el nom d’Ibon i el número 2022, donant a entendre el compromís del basc amb el club.


Cal recordar que la situació d’Ibon Navarro semblava ser l’única que no corria perill després del mal inici de temporada del conjunt tricolor. De fet, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, va declarar que se li proporcionarien al tècnic «les eines necessàries» perquè l’equip canviés la imatge. Aquestes sensacions canvien si es té en compte el publicat pel diari espanyol, ja que segons el mitjà «Navarro, que no té clàusula de sortida en el seu contracte amb el MoraBanc, ja ha tingut els primers contactes amb el club burgalès a través dels seus representants, però de moment no hi ha res tancat».


Des del club s’ha volgut desmentir aquesta informació, assegurant que no hi ha hagut cap apropament entre les dues parts. L’Hereda San Pablo Burgos busca entrenador, i tot sembla que la relació que s’ha volgut construir entre Ibon Navarro i els de Burgos tan sols serveix com a teló per amagar altres negocioacions amb un altre entrenador de l’ACB que podria substituir Tabak a la banqueta.


Els del Principat segueixen sense mantenir una estabilitat competitiva a causa, en gran manera, de les nombroses lesions i problemes que arrosseguen molts jugadors. Amb Sergi Garcia i Gal Mekel lesionats per a unes quantes setmanes, Tyson Pérez de llarga durada, i Babatunde Olumuyiwa, Moussa Diagne i Nacho Llobet lluny del seu millor estat de forma, a Ibon Navarro no li queden massa efectius sobre la pista, molts d’ells acabats d’arribar aquest any que encara no s’han impregnat d’aquesta identitat d’equip competitiva amb què es caracteritza el MoraBanc. No obstant això, i amb l’acte de l’entrenador a Twitter, Ibon Navarro continuarà sent, de moment, el tècnic tricolor.

 

Els motius

 

Confiança: L’entrenador encara té confiança amb la plantilla de la qual disposa i segueix treballant en la identitat d’equip.

Jugadors: Ibon Navarro va deixar clar que no vol canviar cap jugador pel moment i espera la resposta dels nouvinguts.

Lesions: Els moments més dolents de l’equip han estat, per al tècnic, agreujats per la falta d’efectius a causa de les lesions.

Casa seva: El basc sempre ha manifestat que Andorra és casa seva, i que el vincle entre club i afició és un factor diferencial.

 

Arteaga renova

 

Paral·lelament, el club va anunciar ahir que el pivot Víctor Arteaga renova el seu contracte fins al final de la campanya, trencant amb l’establert quan el de Conca va arribar al Principat, on tan sols se’l va fitxar per a un parell de mesos a causa de les nombroses baixes a la pintura. D’aquesta manera, els tricolor retenen un jugador de característiques diferents i que pot ajudar a treure petroli en molts partits de la Lliga Endesa. La Lliga Endesa no compta amb massa efectius que superen els 2,14 metres d’Arteaga, el que va encara més valuós l’exintegrant de la selecció espanyola, que ja ha demostrat que és capaç de penjar-se l’equip a l’esquena en més d’una ocasió, sobretot quan els duels sembles encallats. Alçada i físic a les ordres d’Ibon Navarro en una zona molt minvada últimament després de les situacions físiques de Diagne, Olumuyiwa i Llovet. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT